Hackeri români, acuzații GRAVE. Control asupra camerelor din Washington DC

Hackerii români au reușit să preia accesul asupra camerelor de supraveghere de la Washington DC.

După mai bine de un an, americanii au descoperit că un grup de hackeri români au reușit să preia controlul asupra camerelor de supraveghere din Washington DC, conform playtech.ro.

În urma unui raport emis de cei de la Washington Post, este detaliat modul în gare grupul român de hackeri au reușit să pună mâna pe o mare parte dintre camerele de supraveghere din capitala americană. Câțiva membri ai grupării de hackeri au fost deja prinși și judecați de câteva luni, dar evenimentul a fost făcut public abia acum.

Nu mai puțin de 123 de camere dintre cele 187 instalate au fost controlate de hackerii români

Cel puțin 123 de camere dintre cele 187 instalate în exteriorul secțiilor de poliție de pe teritoriul Washingtonului au fost controlate de hackeri timp de câteva zile. Pe lângă faptul că polițiștii nu au avut acces la ele în această perioadă, camerele nu au mai înregistrat nimic între timp.

Românii și-au motivat gestul ca nefiind unul terorist, ci cu scopul de a șantaja autoritățile în scopul obținerii de bani. Hackerii români au fost acuzați într-un tribunal din SUA de fraudă și criminalitate computerizată. Cazul a fost unul prioritar pentru autoritățile de la Washington deoarece a periclitat nivelul de securitate al inaugurării președintelui Donald Trump.

În cazul în care hackerii români vor fi condamnați, aceștia riscă până la 20 de ani de închisoare. Cinci dintre acesștia în cu vârste curprinse între 25 și 28 de ani au fost deja arestați în România la începutul lunii decembrie. Procurorii americani speră ca primii doi hackeri să fie extrădați în SUA, în timp ce ceilalți trei vor fi judecați în Europa.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel