Formular, cod fiscal. Diaspora, cerere pentru Mihai Tudose

FADERE (Federația asociațiilor de români din Europa) îi cere prim-ministrului Mihai Tudose, anularea amenzilor fiscale pentru românii din diaspora şi a dublei impozitări.

Necompletarea unui formular birocratic prevăzut în noul Cod Fiscal dă bătăi de cap milioanelor de români din afara granițelor. Pe lângă amenzi, ei vor fi siliți să mai plătească odată şi în țară, unele taxe achitate deja în țările în care muncesc. Fiscul a prezentat un astfel de formular de schimbare a domiliciului fiscal care ar fi trebuit sa fie completat de către toți românii care au domiciliul in România și rezidența in străinătate. 

Considerăm că este o masură premeditată şi absurdă de răzbunare împotriva  milioanelor de români din diaspora.

Nu trebuie uitat că toți cei din afară au plecat tocmai din cauza proastei administrări a țării şi a corupției clasei politice. Dacă prim-ministrul Tudose nu ține cont de drama acestor oameni siliți să trăiască departe de cei dragi şi săpresteze munci inferioare pregătirii lor,  ne aşteptam să aibă în vedere măcar interesul pentru atragerea uriaşelor sume care pot contrinui la stabilitatea exercițiului bugetar. În ultimii 10 ani românii din afară au trimis acasă in jur de 55 miliarde de euro.

"Mi se pare o strategie total eronată din partea guvernului. Credem că statul român ar trebui mai degrabă să se ingrijoreze de numarul uriaş al  românilor plecați si de fapul ca ei nu mai vor să se intoarcă:  suntem pe locul doi în lume privind numărul persoanelor plecate din țară,  după Siria. Este inadmisibul dacă prin astfel de tertipuri cu formulare tăinuite îşi propun autoritățile noastre să contracareze faptul că în fiecare ora pleacă 9 adulți care nu se vor mai întoarce în țară, în foarte puțin timp în România nu va mai avea cine sa lucreze.

Este inadmisibil unde s-a ajuns. De vreo 5 ani tot circulă vești ca Statul Român urmează sa impoziteze incă odată in țară veniturile romanilor din diapora, chiar daca acestia plătesc impozit in țările unde lucrează. Iată că astăzi o parte din aceste zvonuri a devenit realitate", a declarat Daniel Tecu, președintele FADERE.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel