Guvernul nu va adopta, marți, OUG privind alegerea președinților de CJ - Surse

Foto: gov.ro
Foto: gov.ro

Proiectul de Ordonanță de Urgență care prevede că președinții de consilii județene sunt numiți de instituție, nu va fi inclusă pe ordinea de zi a ședinței Executivului de marți, potrivit unor surse guvernamentale.

Ordonanța de Urgență prin care președinții de consilii județene sunt numiți de instituție, nu prin votul cetățenilor, așa cum prevede legea în vigoare, nu va fi discutată, marți, în cadrul ședinței Executivului, au declarat surse guvernamentale, pentru Mediafax.

Deși nu era pe ordinea de zi, proiectul de ordonanță de urgență prin care se va modifica legea electorală, astfel încât președinții de consilii județene să nu mai fie aleși prin votul cetățenilor, ci numiți de către consilierii județeni, urma să fie discutat de către Cabinetul Orban în ședința de marți, cu posibilitatea de adoptare.

Ce a declarat Ludovic Orban

"O să vedem dacă putem scoate din Comisia de cod electoral, readusă la viață de BPR controlate de PSD, dacă putem să obținem raportul și să o aducem în plenul Camerei Deputaților, preferăm această variantă. Dacă nu, există posibilitatea de a emite ordonanță de urgență", a declarat premierul Ludovic Orban, marți, în Parlament, întrebat despre alegerea președinților de consilii județene.

Președinții de consilii județene sunt în prezent aleși prin votul cetățenilor, ca urmare a unei OUG adoptate pe 3 iulie 2019, de către Guvernul Dăncilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel