Guvern, veste uriașă pentru bugetarii cu salarii mici: Majorări cu până la 20%

Bugetarii cu salarii mici ar putea beneficia de la 1 august, cu plata la 1 septembrie, de majorări salariale de până la 20%, potrivit unui proiect de ordonanţă discutat în şedinţa de miercuri a Guvernului.

”În această a doua jumătate a grilei de salarizare vom veni cu majorări semnificative, în funcţie de categoriile despre care vorbim, majorările sunt până la 20%, de exemplu, la asistenţi sociali. La alte categorii sunt mult mai reduse, sunt mai degrabă modice, intrăm pe 1%, dar avem aceste majorări pe toate clasele salariale. (...) Pe medie vorbim de o creştere salarială pe fondul de salarii de undeva la 5%. (...) Să nu uităm însă că ea vine după o creştere salarială pe tot sectorul public de 10% şi să nu uităm că de la 1 (n.r. mai) mai vorbim de un nou salariu minim pe economie. Actualizarea datelor despre care vorbim se bazează pe salariul minim de 1.250 de lei, care intră în plată de la 1 mai”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, într-un briefing la Palatul Victoria.

Acesta a spus că majorările vizează jumătatea inferioară a claselor de salarizare.

”Sunt în acest moment 110 clase de salarizare, probabil intrăm în primele 50 şi ceva cu modificări salariale, ceea ce va însemna mai mult de jumătate din personalul din sectorul public. (...) Se aplică pe 1 august, înseamnă că prima plată este după 30 de zile, în septembrie”, a explicat Dan Suciu.

În ceea ce priveşte impactul financiar al acestei ordonanţe, el a arătat că acesta va fi undeva la 500 de milioane de lei net pentru acest an şi aproximativ 1,5 miliarde lei net anul viitor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel