Gutuia, prietena siluetei și a celor cu diabet. Nutriționist, exemplu: Combinație delicioasă

Gutuia este „desertul dietetic de sezon”, potrivit nutriționistului Mihaela Bilic.

„Nu sunt o fană a fructelor, nu pentru că n-ar fi bune, ci pentru că fac poftă de mâncare și îngrașă. Sigur, totul ține de cantitate, dar eu n-am reușit încă să mănânc cireșele sau boabele de strugure numărate. Sigurul fruct în fața căruia lăcomia se recunoaște învinsă este gutuia: pe ea nu o poți mânca nici repede, nici în cantitate mare, dacă nu vrei să sfârșești înnecat.

Pe lângă lecția moderației și a mestecatului îndelungat, gutuia mai are multe beneficii: vitamina C cât să pună în umbră toate citricele cu kiwi la un loc. Din cauza asta și se înnegrește imediat ce e tăiată, e vitamina C ce oxidează la contactul cu aerul.

Apoi gutuia are fibre solubile (pectine) din belșug, fibre ce se umflă și se transformă în gel la contactul cu apa. Nu întâmplător gutuia e folosită ca agent de gelifiere, dar are și avantajul că ține stomacul plin și alungă foamea.

Nu în ultimul rând gutuia are puțină fructoză, puține calorii și indice glicemic mic, adică e prietena siluetei și a celor cu diabet. Nou mâncăm gutuia ca atare, însă în alte țări nu se consumă crudă, proaspătă, ci doar gătită sau făcută dulceață, gem.

Să nu uitați de ea, e desertul dietetic de sezon. Iar dacă sunteți norocoși să aveți și gem de gutui, vă fac o recomandare: puneți lângă el câteva bucățele de telemea sărată, combinația dulce-sărat e cu adevărat delicioasă”, a scris Mihaela Bilic pe contul de Instagram.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel