EXCLUSIV  Gușă: Iohannis, ofsaid față de Germania. A devenit extrem de îngrijorat

Foto: presidency.ro
Foto: presidency.ro

Cozmin Guță a explicat în exclusivitate pentru DC News de ce a ajuns președintele Klaus Iohannis să fie îngrijorat în ceea ce privește poziționarea sa și a României față de Rusia. 

Lupta între Ludovic Orban și Florin Cîțu continuă pentru șefia Partidului Național Liberal. Cozmin Gușă s-a aflat astăzi în direct la DC News și DC News TV, la emisiunea ”Deferiți mass-media”, unde a susținut însă că apar doi candidați ”surpriză”, Dan Motreanu și Iulian Dumitrescu, președinte CJ Prahova, care ar putea să fie desemnați președinți ai PNL.

”La întrebarea de ce nu candidează și Rareș Bogdan, Cozmin ne spune că Rareș e naționalist iar Europa dorește acum un internaționalist, să spun așa, la președinția PNL, pentru că PNL e partid prezidențial, iar președintele Iohannis girează politica”, a subliniat analistul politic Bogdan Chirieac. 

”Da, asta pot să spun din toate luările de poziție ale lui Klaus Iohannis din ultima vreme. Putem să avem și confirmări. Vă dau ultimul exemplu de ieri când Klaus Iohannis a părut destul de incoerent în declarații, dar asta tocmai pentru că a fost pus într-o mare dificultate și anume: poziționarea față de Rusia. A avut surpriza neplăcută să găsească Franța și Germania cuplate la unison în direcția reluării discuțiilor și a proiectelor cu Federația Rusă în timp ce impunerea americană la adresa sa a fost să aibă un discurs destul de critic la adresa Rusiei, cum a și avut, lucru care nu este de natură să îi dea liniște lui Klaus Iohannis pentru că nu te joci cu chestiile astea.

”Vulnerabilități și ca țară, și ca președinte”

Când ai vulnerabilități și ca țară, și ca președinte de țară, trebuie să fii foarte atent la cum te poziționezi. El pentru prima dată în ultimii ani, se află într-un ofsaid față de Germania, pentru că pe Franța nu o pun la socoteală în ceea ce-l privește pe Iohannis pentru că nu a avut sprijin de acolo niciodată, dar din Germania a avut. El a devenit extrem de îngrijorat pentru că nu mai stă pe două picioare, pe SUA și Germania și în poziționarea față de Rusia stă pe un singur picior, ceea ce nu poate să îi dea liniște. În momentul în care se răscolesc treburile, un președinte la al doilea mandat este vulnerabil. La al doilea mandat fratele lui Băsescu a intrat în pușcărie”, a declarat Cozmin Gușă. 

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV  De ce nu candidează Rareș Bogdan, ”number one”, la șefia PNL. Gușă, răspuns în direct

MAI MULTE ÎN VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel