Grup Bilderberg- cine participă, cine lipsește la reuniunea din 2015

Grupul Bilderberg se va reuni în acest an în Austria, între 11-14 iunie. Întâlnirea va avea loc la Seefeld, o stațiune de lângă Innsbruck, fiind găzduită de Interalpen-Hotel Tyrol.

La discuții vor participa Eric Schmidt, șeful corporației Google,  George Osborne, ministrul britanic de Finanțe, Robert Zoellick, președintele diviziei internaționale a gigantului Goldman Sachs, John Sawers, fost director  MI6, sau Henry Kissinger, fost secretar de stat american.

Invitația pentru David Petraeus, fostul director al CIA, a fost reînnoită, deși în aprilie generalul cu patru stele a fost condamnat la doi ani cu suspendare pentru că a dezvăluit biografului său informații clasificate.

Christine Lagarde, șefa FMI, nu participă

The Telegraph remarcă, însă, că alte personalități importante nu se află pe lista confirmată până în prezent pentru reuniunea din 2015 a Grupului Bilderberg. Cea mai surprinzătoare absență este considerată cea a directorului FMI, Christine Lagarde. Lipsește, de asemenea, Philip Breedlove, șef al Comandamentului european al armatei SUA. Bob Dudley, CEO al grupului BP, a fost considerat destul de important pentru a fi invitat în 2014, dar invitația nu i-a mai fost trimisă în 2015.

Peter Mandleson, eminența cenușie din spatele lui Tony Blair, care a fost o prezență constantă la reuniunile Grupului, nu se află pe lista din acest an, la fel ca alte personalități care au ieșit de pe prima scenă, cum ar fi Carl Bildt, fostul premier suedez, învins la alegerile din 2014, sau Anders Fogh Rasmussen, fostul secretar general NATO.

Șefi de stat sau de guvern, pe lista Bilderberg 2015

Cinci șefi de stat sau guvern vor participa la reuniunea din 2015, conform The Thelegraph: Mark Rutte, premierul danez, Heinz Fischer, președintele Germaniei, Alexander Stubb, premierul Finlandei și pe Charles Michel, premierul Belgiei. Prințesa Beatrix a Olandei este o membră a organizației.

Citește și: Fosta regină a Olandei, membră a Grupului Bilderberg

Grupul Bilderberg a fost fondat în 1952, iar prima întâlnire dintre membrii acestuia a avut loc în anul 1954, în hotelul Bilderberg din localitatea olandeză Oosterbeek, organizația împrumutând numele acestui hotel. Grupul Bilderberg a fost fondat de către prințul  Bernhard de Lippe-Biesterfeld, tatăl fostei regine Beatrix a Olandei. Fondatorii Grupului Bilderberg sunt cunoscuții oameni de afaceri David Rockefeller și unii membrii ai familiei Rotschild.

Hotelul în care are loc reuniunea Grupului Bilderberg din 2015 are cinci stele, un centru de conferințe cu 400 de locuri și face parte dintr-un lanț internațional deținut de familia Liebherr, din Elveția.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel