Grevă japoneză a mecanicilor de locomotive din Iaşi. Salariile mici, printre nemulţumiri

Greva
Greva

Salariile mici au dus la declanşarea grevei japoneze de către angajaţii societăţii comerciale de reparaţii şi revizie locomotive Iaşi (SCRRL). Aceştia cer salarii egale cu ale angajaţilor CFR Călători. 

Greviştii spun că, deşi efectuează lucrări cu risc mare, sunt incluşi în categoria a III-a de muncă, motiv pentru care cer încadrarea în grupa I de muncă.

Ei cer, totodată, salarii care să fie în acelaşi cuantum cu ale celor de la CFR Călători.

"Principala cauză pentru care am declanşat greva astăzi este neacordarea celor 15% la salariu. Conform Contractului Colectiv de Muncă, orice modificare salarială mai favorabilă la CFR Călători se aplică şi la noi. Este firesc să fie aşa, este firesc să reacţionăm în acest fel. Eu, ca lider sindical, susţin acelaşi avânt pentru drepturile noastre, pentru că majoritatea suntem la salariul minim pe economie", a declarat, presei, Iustin Borş, liderul sindical.

Ce salarii au acum angajaţii 

Potrivit celor 60 de persoane care au intrat în greva japoneză, salariile pe care le primesc variază între 1.400 de lei şi 2.000 de lei, în funcţie de vechime.

"Salariul de bază e salariul minim pe economie, cu sporurile aferente. Cu atât se mai ridică. (..) Sunt unii care iau 1.500 - 1.600 de lei. Cei noi veniţi iau 1.400 - 1.500 de lei. Nu iau mai mult. Eu, cu 35 de ani vechime, nu iau mai mult de 2.000 de lei. Munceşti 35 de ani la Calea Ferată şi iei 2.000 de lei", a spus unul dintre participanţii la greva japoneză. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel