Gigantul petrolier rus Lukoil cere încetarea imediată a războiului din Ucraina

Gigantul petrolier rus Lukoil cere încetarea imediată a războiului din Ucraina / Foto: Pixabay, de igrishkoff
Gigantul petrolier rus Lukoil cere încetarea imediată a războiului din Ucraina / Foto: Pixabay, de igrishkoff

Gigantul petrolier rus Lukoil cere încetarea imediată a războiului din Ucraina.

Gigantul petrolier rus Lukoil a cerut joi oprirea imediată a luptei în Ucraina, una dintre primele mari companii interne care a vorbit împotriva invaziei Moscovei asupra țării vecine, scrie The Times of Israel.

Consiliul „își exprimă îngrijorarea cu privire la evenimentele tragice care se desfășoară în Ucraina și cea mai profundă simpatie pentru toți cei afectați de această tragedie”, a spus compania într-un comunicat.

„Suntem pentru încetarea imediată a conflictului armat și sprijinim pe deplin soluționarea acestuia prin procesul de negociere și prin mijloace diplomatice.”, mai transmite Lukoil.

VEZI ȘI: Război Rusia - Ucraina - ziua 9. Macron spune că Putin a refuzat „să oprească atacurile acum“. SUA și Rusia, linie telefonică specială / LIVE TEXT / VIDEO

Sancțiunile împotriva Rusiei

Președintele rus Vladimir Putin a continuat cu atacul său împotriva Ucrainei, pe care l-a anunțat săptămâna trecută, în ciuda avertismentelor din Occident cu privire la sancțiuni care ar paraliza economia. Pedepsele, introduse acum, au făcut ca rubla să scadă, iar bursa de la Moscova este închisă de câteva zile, țara fiind în pragul celei mai grave crize economice din ultimele decenii.

VEZI ȘI: Rusia vrea acord cu Ucraina, dar să continue nimicirea MILITARĂ. Lavrov spune detașat: Ne amenință pe noi. Vom merge până la FINAL - VIDEO

Oameni de afaceri ruși proeminenți din afara țării și-au exprimat îngrijorarea cu privire la impactul economic al invaziei, dar declarația gigantului petrolier rus Lukoil este printre primele astfel de declarații ale unei companii majore din țară.

Lukoil a spus că va continua eforturile sale de a „furniza aprovizionare cu energie fiabilă consumatorilor din întreaga lume” și că „s-a angajat să consolideze pacea, relațiile internaționale și legăturile umanitare”.

Ca parte a pachetului de sancțiuni, guvernul francez a declarat joi că a confiscat un iaht deținut de o companie legată de Igor Sechin, directorul executiv al gigantului energetic rus Rosneft și apropiatul lui Putin.

VEZI ȘI: Franța a confiscat iahtul deținut de oligarhul rus Igor Sechin, prietenul lui Putin, numit și "Darth Vader" - FOTO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel