Rusia vrea acord cu Ucraina, dar să continue nimicirea MILITARĂ. Lavrov spune detașat: Ne amenință pe noi. Vom merge până la FINAL - VIDEO

Rusia nu vrea să pună capăt RĂZBOIULUI. Lavrov, condiția cu care Zelensky nu va fi de acord: Va CONTINUA chiar dacă noi vom semna un acord de pace - VIDEO / Foto: Captură video Youtube
Rusia nu vrea să pună capăt RĂZBOIULUI. Lavrov, condiția cu care Zelensky nu va fi de acord: Va CONTINUA chiar dacă noi vom semna un acord de pace - VIDEO / Foto: Captură video Youtube

Serghei Lavrov a făcut noi declarații despre războiul din Ucraina.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a făcut noi declarații despre așa-numita "operațiune militară specială" din Ucraina. Acesta a insistat din nou asupra faptului că soldații ruși atacă doar baze militare, nu și civili. Totuși, atunci când a fost întrebat de un jurnalist străin cum explică sutele de oameni nevinovați morți, Lavrov, a spus că "se întâmplă să fie și victime colaterale". În plus, Lavrov a negat faptul că planul Rusiei în Ucraina a eșuat și că intervenția militarilor ruși ar fi un eșec, așa cum spun oficialii ucraineni, presa și analiștii.

"În legătură cu informația voastră că planul nostru a eșuat, eu nu cred ca voi cunoașteți planurile noastre confidențiale sau ordinile lui Vladimir Putin.", a spus Lavrov.

Lavrov, despre armele nucleare

În plus, el a vorbit și despre problema armelor nucleare, afirmând că Moscova se va ghida după doctrina sa militară, care permite utilizarea armelor nucleare ca răspuns la o lovitură convențională asupra infrastructurii critice. El a acuzat, de asemenea, țările occidentale că iau în considerare războiul nuclear după ce Rusia și-a pus forțele nucleare în alertă săptămâna aceasta.

”Aș dori să subliniez că ideea unui război nuclear se învârte constant în capul politicienilor occidentali, și nu în capul rușilor”, a spus Lavrov într-un interviu acordat presei ruse și străine.

Lavrov crede că se va găsi o soluție pentru criza din Ucraina

În plus, ministrul rus de externe susține că este încrezător că va fi găsită o soluție la criza din jurul Ucrainei. Condițiile Rusiei sunt minime, spune Lavrov, deși nu par chiar așa.

”Se creează o imagine pe scena mondială ca la Hollywood – există răul absolut și binele absolut. Și binele absolut este întruchipat, desigur, întruchipat în personajul care este scenaristul acestui film de acțiune. Este trist. Sunt sigur că isteria asta va trece. Partenerii noștri occidentali vor înnebuni, nici nu pot să spun altfel. Suntem întotdeauna pregătiți pentru dialog cu o condiție indispensabilă: exclusiv pe bază de egalitate și pe baza respectului și intereselor reciproce. (...) Desigur, se va găsi o soluție, nu am nicio îndoială. Condițiile care sunt minime pentru noi sunt bine cunoscute, se discută inclusiv în negocierile cu partea ucraineană, așa cum a fost la Gomel, așa cum ar trebui să fie astăzi”, a subliniat Serghei Lavrov.

Rusia nu are de gând să oprească intervenția militară: Demilitarizarea va continua chiar dacă noi vom semna un acord de pace

O altă jurnalistă din Franța l-a întrebat pe Lavrov: "Rusia vrea ca Ucraina să capituleze și sunteți dumneavoastră pregătit să aveți de-a face cu președintele Zelensky? Ce anume trebuie să facă el pentru a opri războiul din Ucraina? Vreți să ocupați tot teritoriul Ucrainei? Asta înseamnă nimicirea totală a armatei Ucrainei?".

"Vorbiți foarte emoțional. Țin să vă reamintesc, pentru că eu explic, iar voi iar îmi dați întrebări, de parcă nu mi-ați auzit răspunsurile. Noi suntem gata pentru negocieri și atunci când președintele Zelensky a cerut negocieri, președintele Putin a acceptat imediat. A trimis o delegație, apoi Zelesky s-a răzgândit, poate că americanii i-au spus să nu se grăbească. În cele din urmă au venit peste o zi, iar noi i-am așteptat acolo, negocierile au avut loc.

Noi le-am arătat poziția noastră, ei au promis că ne vor prezenta poziția lor în aceste negocieri. Suntem pregătiți să vorbim, dar vom continua operațiunea noastră pentru că noi nu putem să ne permitem să păstrăm pe teritoriul Ucrainei infrastructura care amenință siguranța Federației Ruse. Demilitarizarea, adică distrugerea infrastructurii militare care ne amenință pe noi, va fi făcută până la final, chiar dacă noi vom semna un acord de pace, va trebuie să introducem în document un asemenea punct.", a răspuns Lavrov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel