GHID de RĂZBOI pentru POLONEZI. Guvernul le transmite informații esențiale, dar și să-și facă provizii de apă, alimente, medicamente, baterii și lanterne

foto ilustrativ pexels/ Polonia publică un ghid de război
foto ilustrativ pexels/ Polonia publică un ghid de război

Guvernul din Polonia a publicat un ghid de război pentru cetățeni. 

Ghidul publicat de Guvernul polonez are rolul de a pregăti cetățenii pentru o criză, precum un război, conform SkyNews. Oamenii sunt instruiți cu privire la ce au de făcut în eventualitatea unor atacuri, de la arme convenționale la arme chimice și nucleare, citează Mediafax. În același timp, ghidul de război, transmis cetățenilor de către oficialii polonezi, descrie sistemele de avertizare publică care ar putea fi folosite în cazul unor astfel de evenimente. 

Oamenii sunt sfătuiți să își facă provizii de apă, alimente, medicamente, baterii și lanterne în caz de întreruperi de energie electrică. Guvernul a precizat că este obligat să pregătească populația pentru diverse scenarii, negând că ar avea legătură cu războiul din Ucraina. 

Nu există informații specifice potrivit cărora Rusia ar plănui un atac asupra Poloniei sau că Polonia se așteaptă la unul, dar există temeri că Rusia ar putea invada țările vecine.

Citește și: Explozii aproape de Polonia, în regiunea Liov, din vestul Ucrainei. Rușii au atacat o parcare de avioane din apropierea aeroportului Liov

Pregătirea militară de bază din Polonia, susținută de 70% din populație

În contextul războiului din Ucraina, o largă majoritate a populaţiei din Polonia susţine obligativitatea pregătirii militare generale, arată un sondaj de opinie, informează miercuri dpa, conform Agerpres. Mai mult de 70% dintre respondenţi au declarat că ar susţine ca bărbaţii şi femeile cu vârste între 18 şi 55 de ani să aibă 16 zile de pregătire militară de bază, arată un sondaj de opinie publicat de cotidianul Rzeczpospolita. În acelaşi timp, 26% dintre respondenţi au afirmat că s-ar opune unei asemenea măsuri.

În prezent, rezerviştii voluntari ai Securităţii Interne din Polonia trebuie să participe la un curs de pregătire militară de 16 zile, în timpul căruia ei învaţă să tragă cu arma şi regulile de bază ale luptei. Stagiul militar complet în cadrul Securităţii Interne durează în total trei ani. 

Forţele armate ale Poloniei numără în prezent 111.500 de soldaţi profesionişti, plus cei 32.000 de membri ai Securităţii Interne. Serviciul militar obligatoriu a fost abolit în Polonia în 2008 şi până acum nu au existat dezbateri asupra reintroducerii acestuia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel