Gheorghe Nichita: PSD s-a făcut frate cu PNL pentru schimbarea sistemului lui Traian Băsescu

gheorghe nichita
gheorghe nichita

Prezent, duminică, în emisiunea ”După 20 de ani” difuzată de PRO TV, Gheorghe Nichita, primarul municipiului Iaşi, a afirmat că PDL nu a învăţat nimic din greşelile făcute de PSD în timpul guvernării lui Adrian Năstase și a explicat că PSD "s-a făcut frate" cu PNL nu pentru că au o doctrină identică, ci pentru că doresc schimbarea sistemului lui Traian Băsescu.

Întrebat fiind în legătură cu plecarea lui Sorin Frunzăverde din PDL, Gheorghe Nichita a precizat că evenimentul a reprezentat o surpriză şi "un semnal care de fapt a stat mocnit în rândurile PDL".

"Acest partid n-a învăţat nimic din greşelile pe care le-am făcut chiar noi, PSD, în guvernarea lui Adrian Năstase. Şi atunci erau discuţii foarte mari că am adus miniştri şi i-am făcut apoi vicepreşedinţi", a mai spus Nichita.

Edilul Iaşului a mai spus că "PDL a fost văzut ca un partid al primarilor, al administraţiei publice locale, fiind condus de un fost primar al Capitalei şi apoi de un preşedinte care a fost primar al Clujului", dar  "dacă politicienii nu ţin seama de ceea ce vrea poporul, înseamnă că degeaba fac politică".

De asemenea, edilul municipiului Iași a explicat și care este liantul care leagă PNL de PSD la momentul actual, în condițiile în care cele două partide au doctrine diferite.

"Deci azi ne-am făcut fraţi cu PNL-ul pentru un lucru foarte clar: nu pentru că suntem noi de aceeaşi doctrină ideologică, ci pentru faptul că vrem să schimbăm orice sistem al lui Traian Băsescu. De multe ori te faci frate, treci puntea şi după aceea impune-ţi punctul de vedere", a comentat primarul Iaşiului, cu mențiunea că, atât PSD, cât și PNL, dau dovadă de un comportament responsabil faţă de populaţia României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel