Gheorghe Nichita, PSD: Parcă asist la o răzbunare. Nu pot să spun a cui...

Un lider PSD a subliniat, luni, la RFI, că lupta anticorupție nu trebuie să se transforme într-un pretext pentru a se regla conturile între principalii actori politici, apreciind că avalanșa de anchete anticorupție din ultima perioadă îi dă impresia că asistă la o răzbunare. 

Gheorghe Nichita, primar al municipiului Iași și vicepreşedinte al PSD, consideră că lupta anticorupţie nu trebuie folosită în scopuri politice și își dorește ca prezumția de nevinovăție să nu fie doar o simplă lozincă.

Victor Ponta: Darius Vâlcov și-a dat demisia din Guvern

"Eu cred că lupta împotriva corupţiei nu trebuie să se transforme într-un pretext pentru a se regla conturile între principalii actori politici. Aceste suspiciuni trebuie să fie înlăturate complet și-atunci sigur că lumea va aprecia foarte mult această bătălie a justiției împotriva corupției. Asistăm de mai mulţi ani de zile la telejustiţie, oameni politici chemaţi la audieri, care deja sunt condamnaţi la televizor, chiar înainte de a fi trimişi în judecată. Această prezumţie de nevinovăţie eu aş vrea foarte mult să nu fie doar o simplă lozincă", a declarat liderul PSD, precizând că îi pare "foarte rău" pentru Darius Vâlcov, "pentru că l-am văzut în special ca ministru că era foarte competent şi foarte bun. Acum el trebuie să răspundă pentru ceea ce a făcut ca primar la Slatina. Nu pot comenta".

Ce spune Nichita despre avalanșa de anchete anticorupție

Întrebat despre impactul problemelor cu care se confruntă Darius Vâlcov asupra imaginii PSD, Nichita a semnalat: "La momentul actual, nu cred că există vreun partid care să fie neafectat, și PSD, și PNL, și fostul PDL, sunt din toate zonele. Eu îmi doresc ca să fie echilibru și responsabilitate, dar nimeni nu poate să vorbească despre cineva care este arestat decât respectivul și cei care l-au cunoscut foarte de aproape sau au lucrat cu dânșii. Cred că justiția să își facă datoria, sper ca să nu ajungem să modificăm atât de substanțial componența Guvernului, a Parlamentului, a Consiliilor Județene, a consiliilor locale, pentru că în felul acesta vom avea foarte multe probleme în țară". 

Horia Georgescu, șeful ANI, adus cu mandat la DNA

Despre avalanșa de anchete de corupție din ultima perioadă, primarul Iaşiului spune că are impresia că asistă la o răzbunare: "Parcă asist la o răzbunare. Nu pot să spun a cui, pentru că nimeni nu poate să spună treaba asta astăzi, a cui (...). Parcă ar fi o răzbunare, aşa mi se pare mie, parcă, ba dintr-o parte, ba din alta. Eu aş vrea ca statul acesta să înceapă să fie echilibrat şi toţi din România care deţinem funcţii importante sau funcţii cu responsabilitate, să ne facem datoria. Întâi şi întâi să ne gândim atunci când suntem ceea ce suntem că trebuie să ne facem datoria faţă de cetăţenii care ne-au ales. Or acum plătim de acum cinci ani, şase ani, şapte ani, opt ani, tot felul de chestiuni. Şi îmi pun şi eu întrebarea: de ce nu puteau să fie arestaţi aceşti oameni sau luaţi acum patru-cinci ani de zile", a conchis Gheorghe Nichita.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel