Horia Georgescu, șeful ANI, adus cu mandat la DNA

Horia Georgescu, șeful Agenției Naționale de Integritate (ANI), a fost adus, luni dimineața, cu mandat la DNA. 

UPDATE: Surse citate de televiziunile de știri susțin că Horia Georgescu este suspectat de abuz în serviciu într-un dosar disjuns din cel al Alinei Bica, șefa DIICOT, referitor la restituirea ilegală a unui teren supraevaluat.

UPDATE:  Potrivit unor surse juridice, şeful ANI este audiat într-un dosar care ar avea legătură cu activitatea acestuia în Comisia de Stabilire a Despăgubirilor din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP). La momentul reținerii Alinei Bica de către DNA, Georgescu a negat orice implicare în acest dosar, susținând că el își încetase activitatea în comisie la momentul  presupuselor fapte.

Horia Georgescu a fost membru, până în 2010, în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP. Din aprilie 2012, el ocupă funcția de președinte al Agenției Naționale de Integritate (ANI).

Înainte ca șeful ANI să ajungă la DNA, în jurul orelor 7,30, un alt bărbat a fost adus la sediul DNA. De asemenea, după ce Horia Georgescu a intrat la DNA, o altă persoană a fost adusă de ofițerii DNA. 

Horia Georgescu a declarat că nu știe motivele pentru care a fost adus la sediul central al DNA. Totuși, cel mai probabil, Horia Georgescu este posibil să fie suspect într-un dosar şi va fi informat de acuzaţiile care i se aduc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel