Germania-SUA. Sigmar Gabriel, mesaj: Începe cursa ÎNARMĂRII

Ministrul de externe german, Sigmar Gabriel, a apreciat duminică că revizuirea strategiei nucleare a SUA, care mizează pe înnoirea arsenalului fără a-l extinde, dovedeşte că "o nouă cursă a înarmării s-a declanşat deja" şi a pledat pentru noi iniţiative de control, informează EFE. 

"Acordurile privind controlul armamentului existent trebuie respectate cu stricteţe. În loc de noi sisteme de armament avem nevoie de noi iniţiative de dezarmare", a explicat Gabriel într-un comunicat. 

În opinia sa, la fel ca în timpul Războiului Rece, Europa este "în mod special ameninţată" şi din acest motiv trebuie să fie vectorul identificării de noi iniţiative în favoarea unui control mai strict al armelor şi a dezarmării. 

Un nou context internațional 

Cu toate că autorităţile americane au insistat vineri, la prezentarea noii doctrine nucleare, că scopul este consolidarea şi înnoirea arsenalului fără suplimentarea numărului de ogive nucleare, Gabriel a avertizat că dezvoltarea de noi arme "trimite un semnal greşit şi poate genera o cursă a înarmării". 

Atrăgând atenţia că întregul context internaţional de securitate s-a schimbat drastic în ultimii ani, în special pe fondul pierderii încrederii în Rusia după anexarea de către această ţară a provinciei ucrainene Crimeea, Gabriel a insistat că partenerii europeni trebuie să vină cu răspunsuri comune, însă fără a lua în calcul să se doteze cu arme nucleare, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel