George Simion a primit interdicție de a intra în Ucraina

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

George Simion, membru al Camerei Deputaților din Parlamentul României și liderul partidului AUR, a primit interdicție de a intra pe teritoriul statului ucrainean.
 

Potrivit podul.ro, George Simion a primit o interdicție de 3 ani de a intra în Ucraina. Serviciul de Securitate al Ucrainei a emis documentul care atestă acest lucru. ”În scopul asigurării securității statului, SBU a luat decizia de a-i aplica persoanei menționate (George Simion) o interdicție de intrare în Ucraina pentru o perioadă de 3 ani” arată răspunsul dat de către Serviciul de Securitate al Ucrainei. 

2. -imagine fara descriere- (simion-ucraina-2_24636100.jpg)

foto: podul.ro

 

Întâlnirea acestuia de la Cernăuți cu agenții ruși, motivul principal pentru interdicție

Solicitarea la care a răspuns Serviciul de Securitate al Ucrainei a venit ca urmare a acuzațiilor ex-ministrului Apărării din Republica Moldova, Anatol Șalaru, dar și a jurnaliștilor de la obozrevatel.com în legătură cu întâlnirile pe care liderul AUR, George Simion, le-ar fi avut cu rezidentul FSB de la Cernăuți. Potrivit obozrevatel.com, întâlnirile lui Simion cu agenții rușilor din Cernăuți au reprezentat motivul principal pentru care acestuia i s-a aplicat interdicția de intrare în Ucraina pentru o perioadă de 3 ani. 

Anatol Șalaru, fostul ministru al apărării din Republica Moldova, a declarat pentru obozrevatel.com că, în 2015, George Simion a fost expulzat din Republica Moldova pe motiv că acesta avea legături cu serviciile secrete rusești. În urma interdicției lui George Simion din Republica Moldova, Anatol Șalaru l-a contactat pe directorul Serviciului de Informații și Securitate (SIS) al R. Moldova care i-a comunicat că există motive întemeiate pentru această decizie, mai mult că acesta este sub observația serviciilor secrete moldovenești și ucrainene de mai mulți ani. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel