Game of Thrones, copie fidelă a unei situații reale

Game of Thrones/Urzeala Tronurilor, cel mai popular serial fantasy al momentului, produs de HBO, pare o copie fidelă a situației dintr-un stat din Africa, unde mâna de fier a unei singure dinastii conduce de sute de ani populaţia sărăcită şi analfabetă și unde, în prezent, HIV afectează 31% de adulți, cea mai mare rată națională din această lume. 

Vechiul rege al statului african Swaziland a decedat după mai bine de șase decenii de domnie și deși a avut peste 200 de copii, el nu a numit un succesor, ceea ce a condus la o luptă epică între regent regină și o mână de pretendenți la curtea regală, scrie The Atlantic, potrivit Antena 3.

În cele din urmă, unul dintre fiii săi nelegitimi, în vârstă de 14 de ani, a fost desemnat moștenitor, dar numai după ce mama sa a fost nevoită să se căsătorească cu trupul neînsufleţit al monarhului pentru a face domnia tânărului legitimă.

Citește și Regele din Swaziland va veni la Westminster Abbey cu cel puţin una dintre cele 14 neveste

Odată cu trecerea timpului, noul rege, Mswati III, a devenit corupt şi crud cu poporul său, iar astăzi el dictează de sub blazonul cu un leu aurit și dintr-o vilă uriaşă, ca un palat, unde locuieşte alături de cele 15 soţii ale sale, viitorul poporului său sărac. 

Mswati III nu are rivali, partidele politice sunt ilegale și orice sfidare sau critică la adresa familiei regale este scoasă în afara legii. Regele controlează tot, inclusiv sistemul judiciar, presă, poliție și armată. 

Recent, asemenea eroilor din "Urzeala tronurilor", un avocat pentru drepturile omului - Thulani Maseko şi un jurnalist - Bheki Makhubu, au ajuns în închisoare pentru că au pus la îndoială sistemul juridic al statului, după ce anul trecut regele a încălcat constituţia şi a pus în funcţia de şef al Justiţiei pe unul dintre apropiaţii săi.

Cât despre numărul iubitelor regelui din Swaziland, acesta creşte periodic, întrucât Mswati III îşi alege o nouă femeie cu ocazia festivalurilor naţionale. Este momentul în care zeci de mii de fete virgine vin şi dansează goale în faţa regelui goale, iar monarhul îşi alege din rândul lor aleasa.

Stilul de viață al regelui Mswati III include, de asemenea, și accesoriile unei vieți luxoase: mașini Maybach, un avion cu reacție DC- 9, dar și conturi bancare valoroase în străinătate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel