Galaxiile, rotaţie în jurul axei proprii o dată la un miliard de ani

Galaxie
Galaxie

Toate galaxiile efectuează o rotire completă într-un miliard de ani, fără să conteze cât de mari sunt, au descoperit cercetătorii de la International Centre for Radio Astronomy Research (ICRAR).

„Indiferent de dimensiunea galaxiei, dacă stai la marginea discului, ţi-ar lua un miliard de ani să revii în acelaşi loc de unde ai pornit”, a precizat profesorul Gerhardt Meurer de la UWA din cadrul ICRAR.

Meurer precizează că prin utilizarea modelelor matematice, se poate arăta că toate galaxiile de aceeaşi dimensiune au aceeaşi densitate internă medie.

„Descoperirea acestei regularităţi în galaxii ne ajută să înţelegem mai bine mecanismele care stau la baza lor - nu vei găsi o galaxie densă să se rotească mai rapid, în timp ce alta cu aceeaşi dimensiune, dar densitate mai mică se roteşte mai încet”, a precizat acesta.

De asemenea, Meurer şi echipa sau au găsit dovezi conform cărora stelele mai bătrâne există la marginea galaxiilor, scrie Phys.org.

„Datorită acestei lucrări, ştim acum că galaxiile efectuează o rotire completă o dată la un miliard de ani, cu marginea care este populată de un amestec de gaz interstelar, cu stele bătrâne şi tinere”, a conchis astronomul.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel