EXCLUSIV  Galațiul are astăzi investiții ce depășesc 3 miliarde de euro. ”Acum 25 de ani, dacă vorbeai despre astfel de proiecte, lumea te credea nebun”. Parteneriat cu Brăila pentru un aeroport

Prototip Aeroport Brăila-Galați / foto: CJ Galați
Prototip Aeroport Brăila-Galați / foto: CJ Galați

Galațiul știe să atragă miliarde de euro când vine vorba de infrastructură. Iată ce proiecte sunt pe agenda pentru anii viitori!

"Astăzi, Galațiul are proiecte de investiții de peste 3 miliarde de euro" a spus Costel Fotea, candidatul Partidului Social Democrat la Consiliul Județean Galați în deschiderea emisiunii "DC Votez".

Bogdan Chirieac a rămas surprins: 3 miliarde de euro? Ne spunea nouă fostul rector al Universității Dunărea de Jos, domnul Lucian Grigorescu, despre toate proiectele care sunt acolo și păreau SF. Și totuși nu sunt!

Costel Fotea: Așa este. Acum 25 de ani, dacă vorbeai despre astfel de proiecte, lumea te credea nebun. Astăzi, puse pe hârtie, aceste proiecte însumează peste 3,4 miliarde de euro. Dacă ne gândim doar la proiectul pe care-l are Galați împreună cu Brăila, Ialomița și Călărași în parteneriat pentru a deschide această zonă spre București și Autostrada Soarelui înseamnă 1,5 miliarde de euro. Dacă vorbim despre un drum pe care vrem să-l constuim acum care să lege Galațiul de A7 la Focșani spre nordul țării și spre vest înseamnă iarăși 500 de milioane de euro.

Aeroport Galați-Brăila

Ne gândim, de asemenea, și suntem în fază destul de avansată - avem acest parteneriat cu Brăila pentru construcția unui aeroport care să deservească atât Galațiul cât și Brăila, Vrancea, Vaslui dar și prietenii din Republica Moldova de pe Valea Prutului. Galațiul mai are și avantajul geopolitic, geostrategic -  are două granițe cu Republica Moldova, una la Oancea și una la Giurgiulești și la câțiva kilometri de granița cu Ucraina.

Galați are nevoie de o infrastructură solidă pentru că este granița de est a Uniunii Europene și avem nevoie ca această zonă să fie dezvoltată pentru că, din păcate, la ora actuală, cu infrastructura pe care o avem la granița cu Republica Moldova avem și cozi de 2-4 km de tiruri. Pe viitor cred că se vor duce pe dezvoltare peste 5 miliarde de euro" - a spus Fotea.

Emisiunea completă, aici:

Partidul Social Democrat - Alianta PSD-PNL CMF: 41240002

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel