Urmărește emisiunea live


Galați. Licitație pentru o stație de deșeuri, unică în țară

La Galați va fi construită o stație performantă de tratare a deșeurilor biodegradabile și reziduale. Instalația unică în țară va avea o turbină care va produce energie electrică din deșeuri. 

- Este o procedură de licitație unică și o soluție tehnică unică în țara noastră de tratare a deșeurilor.

- Este pentru prima oară în istoria achizițiilor publice când o autoritate publică face o singură licitație pentru proiectarea, execuția, gestionarea și funcționarea investiției pe o perioadă lungă de timp.

- Practic, câștigăm ani de zile, astfel că, atunci când lucrările vor fi gata, sistemul va putea fi utilizat imediat.

- Sunt sisteme de management în țară care nu pot fi folosite pentru că nu există o firmă specializată care să gestioneze investiția respectivă, iar în alte cazuri au trecut ani de zile de la finalizarea lucrărilor până a fost desemnat un operator.

- Mai este un avantaj, operatorul nu poate ulterior să reclame diverse deficiențe de construcție, având în vedere că este parte integrantă a acestui proces încă de la începutul procedurii.

- Stația va fi dotată cu tehnologie de ultimă generație, inclusiv cu digestor și o turbină care va produce energie electrică din deșeuri, ceea ce va asigura independența energetică a stației.

- Practic, deșeurile biodegradabile vor fi transformate într-un fertilizant, iar la depozitul de deșeuri de la Valea Mărului va ajunge un material asemănător cu un strat de pământ.

- Valoarea estimată a acestei licitații, care include proiectarea, execuția si operarea pe o perioadă de 10 ani, este de peste 155 de milioane de euro (fără TVA), a precizat Costel Fotea, președintele PSD al Consiliului Județean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel