Galaţi: Doi cetăţeni străini ascunşi sub un autocar, depistaţi de poliţiştii de frontieră
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Poliţiştii de frontieră gălăţeni au descoperit, ascunşi pe puntea din spate a unui autocar, un cetăţean din Algeria şi unul din Libia, fără documente de călătorie, care intenţionau să ajungă în state din vestul Europei, se arată într-un comunicat transmis luni de Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi.

Potrivit sursei citate, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră un bărbat cu dublă cetăţenie, română şi Republica Moldova, în vârstă de 36 ani, la volanul unui autocar înmatriculat în ţara vecină. În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport, în urma căruia au descoperit, ascunse sub autocar, pe puntea din spate, două persoane de sex masculin care nu deţineau documente de călătorie.

În urma cercetărilor preliminare efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei doi sunt cetăţeni din Algeria şi Libia, în vârstă de 20, respectiv 25 ani şi au declarat că s-au ascuns sub autocar cu intenţia de a ajunge în state din vestul Europei. Totodată, şoferul autocarului a declarat că nu avea cunoştinţă despre existenţa celor doi bărbaţi ascunşi sub mijlocul de transport pe care îl conducea. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat faţă de cei doi cetăţeni străini şi de trafic de migranţi faţă de şofer, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel