GAFA lui Klaus Iohannis în scandalul Panama Papers

Klaus Iohannis a vorbit, miercuri seara, despre scandalul Panama Papers, comițând o gafă  pentru un șef de stat. Șeful statului  a spus că premierul Islandei, Sigmundur David Gunnlaugsson, a demisionat, lucru fals. 

În cazul premierului Islandei, Departamentul de relaţii publice al Guvernului a transmis un comunicat în care se arăta  că premierul a „sugerat" Partidului Progresist, din care face parte, ca pentru „o perioadă nedefinită de timp" atribuţiile sale în fruntea Guvernului să fie preluate de vicepreşedintele formaţiunii politice.

"Acestă chestiune trebuie privită cu toată seriozitatea. E mai mult decât un scandal apărut în media. E un mega-scandal global. În multe țări se pune problema dacă nu cumva acest tip de afaceri, off-shore, să fie pus în discuție, dacă nu cumva acolo unde se face profit să se facă și taxarea. Eu am probleme, personal, cu acest gen de a face afaceri. E vorba despre o regândire a sistemului de impozitare și taxare pentru firme.

[citeste si]

Proveniența banilor îi privește direct pe politicieni. Nu fac nicio acuzație. Văd că sunt deja urmări politice, un premier a demisionat. Acest scandal e unul care va avea urmări asupra felului în care vom vedea evoluția economiei globale.", a afirmat Klaus Iohannis la TVR 1.

De aemenea, șeful statului a declarat că "dacă un om de afaceri care câştigă foarte bine în România preferă să facă o schemă de acest tip şi să nu plătească impozite în România, ci în cu totul altă parte, de exemplu în Panama, atunci e un lucru care poate să fie judecat nu numai din punct de vedere legal, ci, cel puţin în spaţiul public, în spaţiul media, şi din punct de vedere moral."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel