Gabriela Firea, plângere penală la Parchet după știrea falsă apărută pe Facebook

Gabriela Firea
Gabriela Firea

Gabriela Firea a formulat o plângere penală la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în legătură cu un cont fals de Facebook.

"Primarul general, Gabriela Firea, s-a adresat Justiţiei pentru a clarifica două situaţii prezentate în mod fals şi tendenţios în presă şi pe reţele de socializare, situaţii care afectează grav atât imaginea primarului general cât şi imaginea instituţiei Primăriei Municipiului Bucureşti şi îngrădesc dreptul constituţional al cetăţenilor de a fi informaţi corect. Primarul general doreşte să transmită, astfel, mesajul că nu tolerează comportamentul celor care publică informaţii false cu privire la activitatea primarului Capitalei şi a instituţiei pe care o conduce", precizează sursa citată. 

Este vorba despre o plângere penală prealabilă formulată către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care priveşte difuzarea de "informaţii neadevărate, în numele primarului general", prin intermediul paginii www.facebook.com/gabrielafireaoficial, pagină care nu îi aparţine edilului şef al Capitalei. 

Știri false publicate de contul Gabriela Firea Oficial, pagină care nu îi aparține primarului Capitalei

"Una dintre postările publicate pe această pagină este cea conform căreia a fost suplimentat numărul de locuri în taberele organizate vara aceasta de Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucureşti, instituţie aflată în subordinea Primăriei Capitalei, imediat după s-a anunţat public că numărul de participanţi e limitat la 1.000, fapt care a generat derută în rândul celor interesaţi să se înscrie în program. Prin publicarea, pe această pagină falsă, de informaţii neadevărate este adusă atingere întregii activităţi desfăşurate în Primăria Capitalei, cu atât mai mult cu cât autorul textelor nu le postează în nume propriu, ci induce ideea că este vorba despre un instrument de comunicare oficial al unei persoane aflată într-o funcţie de demnitate publică", susţine PMB. 

Primarul general a arătat în plângerea prealabilă că "nicio informaţie din această pagină nu reflectă cu adevăr" activitatea Primăriei Capitalei. 

Potrivit PMB, în conformitate cu art. 325 din Codul penal, fapta de a introduce, modifica sau şterge fără drept date informatice ori de a restricţiona fără drept accesul la aceste date, rezultând date necorespunzătoare adevărului, în scopul de a fi utilizate în vederea producerii unei consecinţe juridice, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani. 

Vezi și: Gabriela Firea, știre falsă Facebook: Voi depune plângere penală. Bănui cine sunt

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel