Urmărește emisiunea live


Gabriel Berca, arestat pentru 30 de zile

Foto: desteptarea.ro
Foto: desteptarea.ro

Gabriel Berca, fostul consilier al lui Traian Băsescu a fost arestat pentru 30 de zile în urma unei decizii a magistraților de la Curtea de Apel Bacău.

Gabriel Berca urmează să se prezinte la cea mai apropiată secție de Poliție, deoarece mandatul de reținere de 24 de ore emis, joi, expirase în cursul dimineții de vineri.

Întotdeauna am avut încredere în justiție, cu atât mai mult cu cât mă simt nevinovat. Sunt surprins de situația în care mă aflu dar îmi păstrez zâmbetul și liniștea. Altceva nu am de declarat decât în fața judecătorilor, a spus Berca după ce a ieșit din sala de judecată, el menționând că nu se duce acasă.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada aprilie 2010 — ianuarie 2012, Gabriel Berca, prin intermediul inculpatului Mihai Banu, a pretins și primit, atât pentru sine cât și pentru formațiunea din care făcea parte, de la un om de afaceri, în mai multe tranșe, suma totală de 185.000 euro pentru ca în calitate de senator și președinte al organizației județene Bacău a unui partid politic să își folosească influența personală pe lângă membri ai Guvernului, în vederea alocării unei sume de bani către o primărie de pe raza județului Bacău.

"Această sumă de bani era necesară pentru achitarea unor lucrări de construcție, în valoare de aproximativ 5,6 milioane lei, executate de firma omului de afaceri în beneficiul unității administrativ-teritoriale", susțin procurorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel