”Europa, clubul băieților mai vechi”. Funcția europeană pentru Klaus Iohannis. Adina Vălean: Totuși, nu e singur, reprezintă România. Sare-n ochi

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Adina Vălean, comisar european pentru Transporturi, a spus ce funcție ar putea să ocupe președintele Klaus Iohannis, la nivel european. 

Adina Vălean a vorbit, la PrimaTV, despre funcția europeană de rang înalt pe care ar putea să o ocupe președintele Klaus Iohannis. 

”Eu cred că are toate şansele. Totuşi, domnia sa nu e singur, reprezintă România, ne reprezintă pe noi toţi. Deci ce şanse are România să obţină o funcţie la nivel înalt. Sigur, nu oricine din România poate să acceadă, e vorba de preşedinte, mai ales un preşedinte cu un mandat lung, care-l face bine-cunoscut în mediul european şi internaţional, are toate şansele. E adevărat, şi domnia sa a spus-o în discursul de la Strasbourg, că ţările din Estul Europei încă nu au ajuns la împlinirea unui potenţial deplin în a ocupa funcţii de nivel înalt în Europa, tot rămâne cumva clubul băieţilor mai vechi.

Inquam Photos / Octav Ganea

Dacă ne uităm în Est, România sare-n ochi. Polonia a avut două ocazii, a fost preşedintele Parlamentului European (Jerzy Buzek) şi preşedintele Consiliului European (Donald Tusk). Deci Polonia a tot fost, acum România ar trebui în mod natural, şi prin faptul că avem o poziţie de stabilitate, de seriozitate în politicile europene, de sprijin pentru toţi. Noi suntem un element pozitiv. Plus faptul că suntem o ţară mare. Deci are toate şansele”, a spus Adina Vălean.

”România sare-n ochi”

Cât despre posibilitatea ca președintele să ocupe chiar funcţia de preşedinte al Consiliului European, comisarul a răspuns: ”Cred că poate. Sigur că e un soi de competiţie, de negociere, de lobby. Sigur că domnia sa nu trebuie să facă lobby personal, sunt sigură că are agenţi electorali. Nu e nimic stabilit în momentul de faţă, cu excepţia propunerii PPE - Ursula von Der Leyen pentru şefia Comisiei Europene. Există, în general, o bună înţelegere de împărţire a funcţiilor şi între familiile politice, dar şi geografic. De aceea spun: dacă ne uităm spre Estul Europei, România sare-n ochi. Ar fi şi rândul nostru”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel