Fumio Kishida va fi noul premier al Japoniei. Alegerile, sub semnul dezbaterii privind căsătoriile între persoanele de același sex

Fimio Kishida va fi noul premier al Japoniei. Alegerile, sub semnul dezbaterii privind căsătoriile între persoanele de același sex  / 
 Sursă foto: Facebook 岸田文雄
Fimio Kishida va fi noul premier al Japoniei. Alegerile, sub semnul dezbaterii privind căsătoriile între persoanele de același sex / Sursă foto: Facebook 岸田文雄

Fumio Kishida va fi noul premier japonez după ce a câștigat alegerile interne ale Partidului liberal-democrat.

Fumio Kishida, un fost ministru de externe, urmează să devină primul ministru al Japoniei după ce a câștigat alegerile interne ale Partidului liberal-democrat împotriva ministrului vaccinării, Taro Kono.

Coaliția condusă de LDP deține o majoritate în ambele camere ale parlamentului, ceea ce înseamnă că nominalizarea lui Kishida este practic asigurată la sesiunea parlamentară extraordinară de luni.

Două femei candidate, Sanae Takaichi, fost ministru al comunicațiilor, și Seiko Noda, secretar general executiv al LDP, au pierdut miercuri într-o cursă cu trei contracandidați în primul tur de scrutin.

Provocări pentru noul premier

Alegerile s-au rezumat la bătălia între Kono și Kishida, care și-a învins confortabil rivalul cu 257 de voturi la 170, la alegeri participând parlamentarii și reprezentanții a 47 de organizații de partid prefecturale.

Kishida, în vârstă de 64 de ani, va avea puțin timp să se adapteze la noul său rol, care a devenit vacant după ce prim-ministrul Yoshihide Suga a spus că nu va candida la cursa de conducere a partidului.

Kishida se confruntă acum cu alegeri generale care trebuie organizate până la sfârșitul lunii noiembrie și trebuie să abordeze un potențial focar de coronavirus de iarnă și o economie care se luptă să iasă din pandemie.

Într-un discurs ținut după victorie, Kishida a cerut membrilor partidului să „arate publicului că LDP a renăscut și să acorde sprijin”. El a adăugat: „Alegerile pentru conducerea LDP s-au încheiat. Să ne confruntăm cu toții la alegerile pentru camera inferioară și pentru camera superioară”.

Candidații la conducerea LDP s-au contrazis și asupra valorilor culturale, Kono favorizând modificările legale pentru a permite căsătoria între persoane de același sex și numele de familie separate pentru cuplurile căsătorite. Cu toate acestea, Kishida a spus că „nu a ajuns încă la punctul” în care ar putea susține căsătoria homosexuală, scrie TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel