Frunda, revoltat că a pierdut alegerile datorită unui sistem nedrept

frunda
frunda

Fostul senator UDMR Gyorgy Frunda este "revoltat" de faptul că a pierdut alegerile pentru Senat, deși a luat 40% dintre voturi în Colegiul său și consideră "nedrept" ca tocmai el, care a cerut modificarea legii electorale "să plătească datorită unui sistem nedrept".

Gyorgy Frunda declară că va fi în continuare activ în politică, în ciuda faptului că a pierdut alegerile din Colegiul său: "Voi fi activ, în mod sigur voi fi activ. Am fost foarte revoltat de rezultatul din Colegiul meu. În Colegiul meu am câştigat cu 40%, iar cel care a intrat în Senat a intrat de pe locul trei, cam cu o treime din voturile pe care le-am obţinut eu. Este imoral şi este nedrept!", a declarat,  marți, la RFI, Gyorgy Frunda.

În opinia fostului senator, UDMR a greșit că nu a părăsit guvernarea PDL în urmă cu un an sau doi, pentru că rezultatul alegerilor ar fi fost unul avantajos pentru partid. "Sunt revoltat, pentru că am fost printre puţinii senatori ai UDMR care au cerut ca UDMR să iasă din guvernare (guvernarea cu PDL-n.r.) şi atunci dacă am fi ieşit din guvernare acum un an şi jumătate-doi, rezultatele noastre ar fi fost mult mai bune decât au fost acum, am cerut modificarea legii electorale pe sistem german, deci să avem o listă la nivel naţional şi colegii uninominale şi să intre automat cei de pe locul întâi, iar în colegiile în care nu se obţine jumătatea absolută a voturilor, acolo ar funcţiona lista naţională. Şi mi se pare nedrept ca tocmai eu care am avut această poziţie consecventă, motivată şi susţinută de marea majoritate a populaţiei, să plătesc datorită unui sistem nedrept", a adăugat fostul senator.

 "Vreau să mulţumesc multor oameni care m-au sunat. Mii de oameni m-au sunat şi mi-au transmis susţineri. Cred că este o recunoaştere a muncii mele şi în mod cert voi găsi ce să fac în continuare pe plan politic", a conchis fostul senator UDMR.

Gyorgy Frunda, unul dintre cei mai vechi parlamentari din România, a pierdut alegerile în Colegiul uninominal numărul 1 Senat din Târgu Mureş, după ce a fost parlamentar timp de şase mandate consecutive.

Deşi Gyorgy Frunda s-a clasat pe primul loc obţinând 39,86% din sufragii, în urma redistribuirii locul de senator în Colegiul nr. 1 i-a revenit candidatului Alianţei România Dreaptă (ARD), Marius Emil Paşcan, care s-a clasat al treilea, cu 14,99%

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel