Frunda: Pentru UDMR, ar fi mai bune alegeri anticipate, decât cele la termen

Senatorul UDMR, Gyorgy Frunda, a declarat luni că, din perspectiva Uniunii, cele mai favorabile în acest moment ar fi alegerile anticipate în iunie, înaintea localelor care să aibă loc la termen, dar a adăugat că, pentru acest lucru, ar fi de dorit un consens politic, inclusiv cu Traian Băsescu.

“UDMR la această oră este în alianţă cu PDL şi nu a existat niciun semnal de ieşire din această coaliţie. Pe analiza mea, este ultima şansă ca UDMR să iasă din coaliţie acum, după aceea dacă nu ieşim nici acum nu mai putem fi daţi afară sau putem fi lăsaţi în afara unei eventuale coaliţii, dar un nou candidat la funcţia de prim-ministru înseamnă nouă structură ministerială, noi miniştri, noi secretari de stat, înseamnă în Parlament vot secret, unde nu e sigur că o propunere va trece, nu e sigur că preşedintele republicii va dori să treacă o nouă formulă guvernamentală”, a spus Frunda.

“Noi în grupul parlamentar am discutat că, pentru noi ar fi mai bune alegerile anticipate decât cele la termen”, a adăugat senatorul UDMR.

El a subliniat însă că aceasta nu înseamnă că UDMR va vota automat respingerea a două propuneri de Cabinet. “Nu se poate face partizan, pe sub masă, deci trebuie să se poarte discuţii între partidele dintre toate partidele parlamentare şi dacă toate partidele ajung la ideea alegerilor anticipate atunci preşedintele poate şi e responsabilitatea lui să dizolve parlamentul, acesta e scenariul constituţional”, a explicat Frunda.

Senatorul UDMR a mai menţionat că, dacă există consens politic, “poţi să cazi guvernele într-o săptămână, zece zile”.

“Ar putea avea loc în iunie ambele alegeri, pentru că comasarea este neconstituţională. Cred că am putea face un lucru bun să avem întâi alegeri pentru Parlament şi apoi pentru autorităţile publice locale”, a adăugat Frunda.

Citește și:

Planul de la Cotroceni: demisia lui Boc, sacrificiul necesar pentru a câştiga alegerile locale

USL: Guvern de tehnocraţi nu mai este valabil, trebuie anticipate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel