Fructul care ajută la îmbunătățirea memoriei și protejează sănătatea inimii

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/

Chiar dacă nu sunt cele mai tipice fructe ale gastronomiei țării noastre, există motive întemeiate să încorporăm afinele în alimentația noastră zilnică.

Un studiu realizat de King's College din Londra (Regatul Unit) a ajuns la concluzia că o doză zilnică din acest fruct poate îmbunătăți funcționarea creierului nostru, poate reduce tensiunea arterială și poate contribui la o mai bună sănătate cardiovasculară.

În cadrul unui alt studiu, participanții au primit zilnic o băutură făcută din 26 de grame de afine. Printr-o serie de teste ulterioare, cercetătorii au evaluat parametri precum funcția executivă, memoria pe termen scurt și timpii de reacție, în relație cu funcția creierului și presiunea sistolică sau funcția vaselor de sânge în sistemul cardiovascular. 

Participanții care au primit afinele au avut rezultate mai bune în reamintirea imediată a listelor de cuvinte și au arătat o mai mare acuratețe în schimbarea sarcinilor decât ceilalți care au primit placebo.

Cercetătorii susțin că aceste beneficii ar putea fi explicate prin conținutul de substanțe numite polifenoli. Polifenolii sunt foarte prezenți și în alte fructe, în special cele de culoare roșie sau albastră (de exemplu roșii sau struguri).

Aceste beneficii coincid cu cele observate în alte alimente bogate în polifenoli. Prin urmare, pare o idee bună să încercăm să adăugăm un vârf de culoare dietei noastre zilnice pentru a ne păstra sănătatea pe măsură ce îmbătrânim, scrie 20minutos.es

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel