Franța lansează un sistem revoluționar de evaluare a poluării din industria textilă

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Guvernul francez a făcut un pas semnificativ în lupta împotriva poluării, anunțând implementarea unui sistem inovator de evaluare a poluării generate de producția de îmbrăcăminte. Această mișcare vine în contextul unei creșteri alarmante a emisiilor poluante asociate industriei textile la nivel global.

Noul sistem, cunoscut sub numele de "Eco-Scor al textilelor", este inspirat din Nutri-Score, recunoscut pentru atribuirea unei notări nutriționale alimentelor. Implementarea sa va fi inițial voluntară, dar se preconizează că va deveni obligatorie începând cu anul 2025.

Consumul anual mediu de 48 de articole de îmbrăcăminte de către cetățenii francezi este considerat de ministerul de resort drept un obicei "ultra-contaminant" pentru mediu. Într-o perioadă în care industria textilă este responsabilă pentru 8% din emisiile de carbon la nivel mondial, presiunea pentru reducerea acestui impact este tot mai mare.

Scopul principal al Eco-Scorului este să încurajeze consumatorii să opteze pentru haine mai sustenabile ecologic. Acesta va lua în calcul emisiile generate de producție și distribuție, precum și impactul asupra apei în procesul de fabricație și durabilitatea materialelor folosite.

Datele prezentate de industria textilă franceză arată că un kilogram de textile vândut în Franța generează 54 de kilograme de CO2, cu o contribuție semnificativă venind din importurile care reprezintă 95,7% din total. În comparație, un kilogram de textile produs în Franța generează doar jumătate din această cantitate de CO2.

Ministerul Tranziției Ecologice din Franța subliniază că un Eco-Scor mai mic indică un produs considerat mai virtuos din punct de vedere ecologic. Această inițiativă reprezintă un pas semnificativ către o industrie textilă mai responsabilă și mai ecologică în Franța și, implicit, în întreaga lume, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel