Franța își va reduce cheltuielile cu încă zece miliarde de euro

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Află mai multe detalii despre măsura luată de Guvernul Franței.

Guvernul francez a declarat că va reduce cheltuielile în 2024 cu încă zece miliarde de euro, deoarece economia franceză crește mai lent decât se așteaptă.

”Câștigăm mai puțin, cheltuim mai puțin, este o regulă de bun simț”, a declarat luni ministrul francez al Economiei și Finanțelor, Bruno Le Maire, în fața reporterilor, menționând creșterea ratelor ale dobânzii și tensiunile geopolitice, inclusiv războaiele din Ucraina și Gaza, ca motive pentru încetinirea economică.

Anul trecut, Parisul și-a prezentat planurile de cheltuieli pentru 2024 presupunând că economia va crește cu 1,4%, o estimare pe care Înaltul Consiliu al Finanțelor Publice din Franța, un organism de supraveghere independent, a considerat atunci că este prea optimistă.

Reduceri de cheltuieli

Franța și-a revizuit în scădere prognoza de creștere la 1%, ceea ce înseamnă că va obține mai puține taxe decât se aștepta. În consecință, trebuie să majoreze reducerile de cheltuieli pentru acest an cu încă zece miliarde de euro pentru a-și menține obiectivele de reducere a deficitului la 4,4% din PIB, arată POLITICO.

Aproximativ cinci miliarde de euro vor fi tăiate din cheltuielile de funcționare în toate ministerele, de exemplu prin amânarea unor angajări în administrația publică, a declarat luni ministrul al Acțiunii și Conturilor Publice din Franța, Thomas Cazenave, în fața presei.

Restul va fi tăiat din alte politici publice, cum ar fi ajutorul pentru dezvoltare (n.r. o reducere de 800 de milioane de euro) și subvențiile ecologice pentru renovarea clădirilor (n.r. în scădere cu 1 miliard de euro). De asemenea, Franța și-ar putea reduce contribuția la ONU, potrivit lui Le Maire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel