Franța, ”copleșită de propagandă și dezinformare”. Avertismentul ministrului francez pentru Afaceri Europene

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Află ce declarații a făcut Jean-Noël Barrot, ministrul francez pentru Afaceri Europene, despre propaganda din Franța.

Franța este ”copleșită de propagandă și dezinformare” înaintea alegerilor europene, a avertizat marți ministrul francez pentru Afaceri Europene, Jean-Noël Barrot.

Autoritățile de securitate ale țării se confruntă cu valuri de dezinformare înainte de alegerile europene din iunie, a declarat Barrot la Summit-ul Tech & AI, organizat de POLITICO. El a spus că mass-media tradiționale și site-urile oficiale ale ministerelor sunt falsificate pentru a păcăli oamenii să creadă dezinformarea, iar conturile false își intensifică activitatea pe rețelele sociale.

”În ultimele șase săptămâni, nu a existat nicio săptămână fără o campanie coordonată de dezinformare care să afecteze Franța”, a adăugat el.

În februarie, Viginum, organismul francez de supraveghere a dezinformării externe, a declarat că a detectat o campanie de dezinformare planificată în Franța, Germania și Polonia, legată de cea de-a doua aniversare a invaziei Rusiei în Ucraina și de viitoarele alegeri europene din iunie, pe care a numit-o ”Portal Kombat”. În iunie anul trecut, autoritățile au descoperit o altă campanie de dezinformare rusă de amploare, denumită Doppelganger, menită să submineze sprijinul occidental acordat Ucrainei.

Propaganda Kremlinului

În martie, autoritățile cehe au impus, de asemenea, sancțiuni site-ului cu sediul în Praga, Voice of Europe, din cauza unor afirmații potrivit cărora acesta ar fi răspândit propaganda Kremlinului, inclusiv prin folosirea influenței în principal a membrilor Parlamentului European de extremă dreapta, pro-ruși, care interacționaseră cu acest site. Doi dintre directorii canalului - inclusiv Viktor Medvedchuk, un aliat de lungă durată al președintelui rus Vladimir Putin - au fost sancționați.

Companiile de social media Meta, Google și altele au eliminat canalele Voice of Europe în ultimele săptămâni, dar rețeaua este încă activă pe X și Telegram. De asemenea, a reușit să își repună în funcțiune site-ul web în zilele precedente.

Vicepreședintele Comisiei Europene responsabil cu mass-media și dezinformarea, Věra Jourová, a declarat, la Summit-ul Tech & AI, despre canal că ar putea fi supus unei analize din partea autorităților UE pentru a impune sancțiuni la nivelul UE, după care guvernele naționale vor fi responsabile pentru a închide și a menține închise platformele Voice of Europe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel