Franța cere UE interzicerea exportului de haine uzate. Care este cantitatea de deșeuri de îmbrăcăminte și încălțăminte pe care o produce anual UE, potrivit Comisiei Europene

FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

Exportul de haine uzate este o problemă majoră atât la nivel european, cât și mondial. UE a exportat, în 2022, 1,4 milioane de tone de textile uzate.

Franța va propune o interdicție a Uniunii Europene privind exporturile de haine uzate, a declarat, joi, Christophe Bechu, ministerul Mediului pentru Reuters.

Propunerea Franței vine în timp ce guvernele europene caută noi modalități de a aborda această problemă, a deșeurilor textile, care este tot mai gravă, nu doar la nivel european, ci și mondial.

Astfel, datele comerciale ale Organizației Națiunilor Unite arată că UE a exportat 1,4 milioane de tone de textile uzate în 2022, de peste două ori mai mult decât în 2000. De asemenea, că hainele exportate pot provoca poluare în țările africane, unde articolele care nu pot fi revândute ajung în gropi de gunoi, a declarat UE.

În total, Europa produce în fiecare an 5,2 milioane de tone de deșeuri de îmbrăcăminte și încălțăminte, potrivit Comisiei Europene.

Franța, susținută de Suedia și Danemarca

Împreună cu Suedia și Danemarca, care susțin propunerea, Franța dorește ca aceasta să fie discutată în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Mediu care va avea loc la Bruxelles pe 25 martie, potrivit ministerului, care pune atitudinea de aruncare a hainelor pe seama comercianților cu amănuntul de tip ”fast-fashion”, care profită de pe urma supraconsumului.

”Africa nu mai trebuie să fie coșul de gunoi al fast-fashion”, a declarat ministerul francez al mediului într-o declarație pentru Reuters. ”Trebuie să reducem deșeurile și să ne gestionăm propriile deșeuri”.

Citește și: Tir cu 16 tone de deșeuri textile, din Germania, întors de la Vama Nădlac

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel