Fostul premier bulgar, Boyko Borisov, a debutat ca fotbalist profesionist la 54 de ani

borisov
borisov

Fostul premier al Bulgariei, Boyko Borisov, a debutat, luni, ca jucător profesionist de fotbal, la 54 de ani, scrie agenția bulgară Novinite.

Echipa de fotbal a fostului șef de Guvern, Vitosha Bistritsa, cunoscută și sub numele de ”Tigrii”, a jucat împotriva echipei ”Rakovski 2011”, într-un meci contând pentru etapa a patra a diviziei secunde din Bulgaria. Partida s-a desfășurat pe stadionul capitalei Sofia, ”Locomotiva”.

Fostul premier, actual lider al Opoziției și președinte al Partidului Cetățenii pentru Dezvoltare Europeană a Bulgariei, joacă pe postul de atacant. Politicianul a rezistat 54 de minute pe teren.

La 54 de ani, Borisov a devenit cel mai în vârstă jucător profesionist de fotbal din istoria Bulgariei.

Boyko Borisov și-a anunțat demisia din fruntea guvernului pe 20 februarie, în urma unor proteste ce s-au întins pe mai multe zile.

Conform Agerpres, Borisov s-a născut în anul 1959, în localitatea Bankia (vestul ţării), într-o familie cu tatăl poliţist şi mama învăţătoare. El a lucrat în poliţie până la căderea regimului comunist. În anul 1990, Borisov a părăsit sistemul poliţiei pe motiv că nu vrea să renunţe la calitatea de membru al Partidului Comunist Bulgar. Un an mai târziu, el a întemeiat o companie de securitate şi a lucrat ca gardă de corp a fostului dictator comunist Todor Jivkov şi a fostului rege Simeon al II-lea. Graţie lui Simeon, Borisov intra în politcă în 2011, fiind numit secretar de stat la Ministerul de Interne, în timpul guvernului condus de fostul monarh. În aceeaşi perioadă, deţinătorul centurii negre la karate şi fost antrenor al lotului naţional la acest sport îşi câştigă popularitatea printr-un comportament direct şi un limbaj de cartier, fiind însă acuzat des de populism. În 2005, la scurt timp după instalarea executivului condus de Serghei Stanişev, Borisov şi-a dat demisia de la Ministerul de Interne, iar în toamna aceluiaşi an a fost ales primar al capitalei bulgare, Sofia. Un an mai târziu a întemeiat partidul Cetăţenii pentru o Dezvoltare Europeană a Bulgariei (GERB), care are un program de dreapta, în pofida trecutul comunist al liderului său.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel