Fost PREȘEDINTE, inculpat pentru spălare de bani

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Fostul Președinte al Argentinei, Cristina Kirchner și cei doi copii ai săi sunt implicați într-un nou dosar pentru spălare de bani. Potrivit Agerpres, aceștia au fraudat statul prin intermediul hotelurilor care  le aparțin. 

Conform Agerpres, Familia Kirchner a dezvoltat "o reţea complexă de întreprinderi pentru a pune în circulaţie (...) o parte din beneficiile obţinute ca urmare a unei fraude împotriva statului", potrivit unei hotărâri publicate de Centrul de informaţie judiciară al Curţii Supreme. 

Circa 800 de milioane de pesos (în jur de 31 de milioane de dolari) aparţinând Cristinei Kirchner, preşedintă a Argentinei din 2007 până în 2015, şi celor doi copii ai săi, Maximo şi Florencia, au fost de asemenea confiscaţi. 

Magistratul a ordonat Băncii Centrale blocarea conturilor bancare ale celor opt persoane inculpate în acest dosar. 

Potrivit judecătorului, acuzaţii au obţinut aceşti bani "prin atribuirea ilegală a majorităţii lucrărilor publice la o reţea rutieră din provincia Santa Cruz" (sud), fieful politic al fostului preşedinte Nestor Kirchner (2003-2007). 


Fosta preşedintă Kirchner este la ora actuală senatoare, în timp ce fiul ei Maximo ocupă un post de deputat. 

Dosarul, denumit "Hotesur" - de la numele societăţii care gestionează reţeaua hotelieră ce aparţine familiei Kirchner - a fost deschis în 2004, după o plângere depusă de o fostă deputată a opoziţiei, Margarita Stolbizer. 

Kirchner, inculpată în altă dosare

Cristina Kirchner şi cei doi copii ai săi sunt de asemenea inculpaţi pentru asociere ilegală şi spălare de bani în dosarul Los Sauces, o societate imobiliară a familiei. 

Fosta preşedintă este urmărită şi pentru obstrucţionarea anchetei, în avantajul Iranului, asupra atentatului împotriva unei societăţi mutuale evreieşti, soldate în 1994 cu 85 de morţi şi 300 de răniţi. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel