Forţele de ordine chineze au înconjurat o mănăstire tibetană, după ce un călugăg și-a dat foc

calugar
calugar

O mânăstire tibetană din sud-vestul Chinei a fost înconjurată marţi de poliţie şi armată, care au întrerupt aprovizionarea cu apă, hrană şi energie electrică, a doua zi după un incident soldat cu moartea unui călugăr care şi-a dat foc, în comitatul Daofu din provincia Sichuan, relatează AFP.

"Sunt cel puţin 1.000 de soldaţi şi poliţişti în jurul mânăstirii, iar în interior se află 100 de călugări budişti", a declarat unul dintre călugări.

Hotelurile şi restaurantele din zonă au anunţat că au primit consemn să nu accepte clienţi cetăţeni străini.

Un călugăr budist a murit după ce şi-a dat foc, în cel de-al doilea incident de acest tip produs în regiune de la începutul anului. Bărbatul în vârstă de 29 de ani şi-a aprins hainele şi a murit ca urmare a rănilor suferite, potrivit autorităţilor din prefectura autonomă tibetană Gandze, citate de agenţia oficială China Nouă.

Organizaţia Free Tibet, cu sediul la Londra, a afirmat că bărbatul venea de la mânăstirea Nyitso. "A băut benzină, s-a stropit şi a dat foc hainelor", a precizat organizaţia tibetană, adăugând că bărbatul a fost auzit strigând "Noi, poporul tibetan, vrem libertate", "Viaţă lungă lui Dalai Lama", "Lăsaţi-l pe Dalai Lama să vină în Tibet".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel