Florida interzice accesul copiilor sub 14 ani la rețelele de socializare printr-o nouă lege

Social media
Social media

Copiilor sub 14 ani li se va interzice accesul la rețelele de socializare în Florida începând de anul viitor.

 

Promulgată de guvernatorul Ron DeSantis, legislația obligă companiile de social media să șteargă conturile minorilor de 14 ani.

De asemenea, copiii cu vârste de 14 și 15 ani vor avea nevoie de acordul părinților înainte de a se înscrie pe platforme precum Instagram și Snapchat.

Companiile care nu reușesc să șteargă conturile riscă să fie date în judecată în numele copiilor - minorul primind până la 10.000 de dolari - și ar putea fi, de asemenea, amendate cu până la 50.000 de dolari pentru fiecare încălcare a legii.

Legea va intra în vigoare în Florida începând cu luna ianuarie a anului viitor, dar se așteaptă contestații din partea firmelor care susțin că aceasta încalcă Constituția SUA.

Președintele republican al parlamentului statului, Paul Renner, a numit acest proiect de lege drept prioritatea sa principală și a declarat că "un copil, în dezvoltarea creierului său, nu are capacitatea de a ști că este absorbit de aceste tehnologii care creează dependență".

De asemenea, proiectul de lege definește materialele dăunătoare pentru copii ca incluzând conținuturi "lipsite de valoare literară, artistică, politică sau științifică serioasă pentru minori", pe lângă reprezentările "vădit ofensatoare" ale comportamentului sexual și indecență.

Firmele care nu reușesc să interzică accesul la astfel de materiale sau să interzică accesul viitor al unui minor după ce a fost raportat, sunt "răspunzătoare față de minor pentru un astfel de acces, inclusiv pentru costurile judiciare și onorariile rezonabile ale avocaților".

"Îi vom învinge"

Renner a recunoscut că știe că firmele de socializare vor "da în judecată în secunda în care acest lucru va fi semnat", dar a spus: "Îi vom învinge. Le vom învinge și nu ne vom opri niciodată, niciodată".

DeSantis, care și-a suspendat recent campania pentru a fi candidatul republican la președinție, a susținut, de asemenea, proiectul de lege și a declarat că "nu numai că m-a mulțumit pe mine, dar am mulțumit, cred, și o aplicare corectă a legii și a Constituției".

NetChoice, un grup comercial legat de Meta, TikTok și X, a susținut că politica din Florida creează "un act de identitate pentru internet" și impune restricții tuturor locuitorilor din Florida, indiferent de vârstă.

"Suntem dezamăgiți să vedem că guvernatorul DeSantis a semnat acest proiect de lege", a declarat Carl Szabo, vicepreședinte și consilier general al NetChoice.

"Există modalități mai bune de a-i menține pe locuitorii Floridiei, familiile și datele lor în siguranță, fără a le încălca libertățile", a mai spus Szabo, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel