EXCLUSIV  Florea, lipsă de reacţie după mesajul lui Iohannis. Adevăratul motiv

Lipsa de reacţie a Adinei Florea după intervenţia de joi seara a lui Klaus Iohannis, privitor la dosarul lui Kovesi, poate ascunde un motiv simplu: o încercare a sa de a solicita apărarea reputaţiei, independenţei şi imparţialităţii procurorilor s-ar putea întoarce ca un bumerang, ca urmare a reacţiilor ce ar veni din partea propagandei pro-Kovesi. 

Lipsa de reacţie după mesajul transmis, joi seara, de către preşedintele Klaus Iohannis  - aşa cum se întâmpla, în trecut, de fiecare dată când apăreau opinii, păreri sau mesaje despre procurori sau judecători - poate ascunde un motiv simplu. Dacă s-ar solicita apărarea reputaţiei independenţei şi imparţialităţii procurorilor, această solicitare ar putea fi folosită ca o armă de către propagandă.

Care sunt motivele pentru care Adina Florea nu a făcut sesizare în legătură cu apărarea independenţei şi imparţialităţii judecătorilor şi procurorilor, aşa cum se întâmpla când apăreau în spaţiul public critici sau aprecieri la adresa judecătorilor sau a procurorilor după intervenţia lui Klaus Iohannis?

În cazul de faţă, Adina Florea evită folosirea de către propagandă a unei eventuale plângeri cu privire la apărarea reputaţiei procurorilor după intervenţia preşedintelui Klaus Iohannis. Acum nici nu se mai respectă aparenţele: e o negare pe faţă, un război total şi nu ar fi făcut decât să dea muniţie în plus propagandei.

De ce Sebastian Ghiţă a prezentat abia acum probele

În plus, acum se explică şi de ce Sebastian Ghiţă nu a dat dovezile, fotografiile şi filmările cu Kovesi de acum un an sau doi: pentru că propaganda internă şi internaţională ar fi dus la îngroparea dosarului. Dacă Ghiţă ceda de acum un an-doi şi publica pozele în presă, poate că s-ar fi invocat pierderea calităţii de probă în instanţă şi, totodată, nu ar fi făcut nimeni nimic, pentru că e absurd să crezi că cei de la DNA s-ar fi investigat pe ei înşişi. Sau că Augustin Lazăr care s-a antepronunţat de nenumărate ori în favoarea lui Kovesi ar fi întreprins vreun demers altul decât cel de blocare a unui eventual dosar. 

Vezi şi: Kovesi, audiată. Pleșoianu, solicitare incredibilă: Să fie expulzat!

Europarlamentare. Primarul Toma: Chiar dacă sunt de la PSD, îl susțin!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel