Fifor: Fenomen de bullying FĂRĂ PRECEDENT. Oameni agresați verbal și fizic

Mihai Fifor
Mihai Fifor

Mihai Fifor a lansat un semnal de alarmă chiar în ziua votului.

„Am primit multe mesaje de la alegători în decursul acestei zile, care ne semnalează un fenomen de bullying fără precendent. Oameni care și-au declarat intenția de vot pentru un partid sau un candidat au fost agresați atât verbal, cât și fizic.

Facem un apel la stoparea agresiunii și a discursului bazat pe ură, precum și a oricărei acțiuni menite să descurajeze votul. Hărțuirea celor care și-au declarat opțiunea politică este un gest inacceptabil. Este nedemocratic și lezează principiul la liberă exprimare.

S-au petrecut multe incidente în ultimele zile pornite de la exprimarea opțiunii politice de către cetățenii români, ajungându-se chiar până la moartea unui om. Este o formă extremă a urii și a agresiunii care nu poate fi tolerată într-o democrație și într-un stat membru al UE.

Îndemnăm cetățenii care sunt victime ale acestor tipuri de agresiune și intimidare să semnaleze autoritățile și să continue să-și exercite dreptul fundamental de a vota”, a scris Mihai Fifor, duminică după-amiază, pe Facebook.

Potrivit legii, turul doi de scrutin al alegerilor prezidențiale din data de 24 noiembrie 2019 are loc în aceleași secții de votare și circumscripții electorale și pe baza acelorași liste de alegători de la primul tur. Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă sunt cei doi candidați care au rămas în cursa electorală pentru funcția de președinte al României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel