Fifor acuză o nouă manipulare la adresa PSD

Mihai Fifor
Mihai Fifor

După minciuna prezidenţială că "PSD se luptă în birourile secrete din Parlament ca să dea Ardealul ungurilor", e aruncată în spaţiul public, de către Iohnnis şi cei de la PNL, manipularea că PSD ar fi negociat cu UDMR ca maghiara să devină limbă oficială în Ardeal!

"Adevărul este că PSD a respins rapid şi categoric proiectul privind autonomia aşa-zisului Ţinut Secuiesc, care trecuse TACIT de prima cameră. Iar miercuri va respinge prin vot decisiv, în Camera Deputaţilor, şi proiectul care consolida realitatea existentă de fapt şi instituia OBLIGAŢIA folosirii limbii unei minorităţi în localităţile în care ponderea acesteia depăşeşte 20%.

Prăbuşirea în sondaje a PNL îi face pe Iohannis şi pe liderii liberali să recurgă în disperare la o retorică naţionalistă şi la o propagandă mincinoasă în iluzia că-şi vor putea conserva măcar electoratul din Transilvania.

Fifor: "PSD a fost, este şi va rămâne apărătorul necondiţionat al unităţii naţionale"


PSD a fost, este şi va rămâne apărătorul necondiţionat al unităţii naţionale, al integrităţii teritoriului şi al Constituţiei ţării. Cât timp există PSD niciun proiect de lege privind autonomia vreunei regiuni a ţării nu va deveni realitate! Singura limbă oficială în România este limba română.

Acuzaţia că PSD a negociat cu UDMR ca maghiara să devină limbă oficială în Ardeal nu este altceva decât o manipulare naţionalist isterică mizerabilă, dar extrem de periculoasă. Şi este cu aţât mai gravă cu cât este făcută de la înălţimea funcţiei prezidenţiale. Iohanis şi PNL otrăvesc cu iresponsabilitate relaţiile interetnice şi incită la separaţie şi ură pentru a deturna atenţia societăţii de la catastrofa guvernării sale, de la tunurile financiare şi hoţiile date în pandemie, de la numirile aberante ale unor politruci fără nicio calificare în funcţii publice, de la corupţia instituţionalizată", declară senatorul PSD Arad Mihai Fifor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel