Festival eveniment pe malul lacului Chitila, până pe 16 august

Sute de scurtmetraje pot fi urmărite timp de trei seri, în 14, 15 și 16 august, începând cu orele 21:00, pe malul lacului Chitila, în cadrul competiției Chitila Film Fest 2015.

În competiția Chitila Film Fest 2015, din cadrul festivalul de film în aer liber organizat pe malul lacului Chitila, s-au înscris 347 de scurtmetraje.

Dintre acestea, în cadrul festivalului vor fi proiectate 6 scurtmetraje de ficțiune și 6 documentare/reportaje. Cele 12 scurtmetraje ce vor intra în competiție au fost selectate de către echipa de profesioniști a festivalului formată din persoane cu expertiză în domeniul cinematografic, potrivit unor criterii obiective și profesionale.

Din juriul acestei ediții fap parte personalități de excepție ale filmului românesc, Margareta Nistor – critic de film, Dorian Boguță – regizor și profesor UNATC,  Cornel Mihalache – regizor, Cătălin Apostol – producător, jurnalist.

Ce premii vor fi acordate

În cadrul festivalul va fi premiat câte un scurtmetraj din fiecare secțiune competițională, iar premiul special "Prețuiește Clipa" va fi acordat de către Fundația "Prețuiește Clipa", pe baza aprecierilor publicului.

Vizionarea celor 347 de scurtmetraje este liberă.

Pe lângă scurtmetrajele din cadrul competiției, în fiecare din cele trei seri, publicul Chitila Film Fest va putea urmări proiecțiile unor filme românești de excepție:

➢ 14 august - „Pruncul, petrolul şi ardelenii", regia Dan Piţa

➢ 15 august - „E pericoloso sporgersi", un film de Nae Caranfil

➢ 16 august - „America, venim", regizat de Răzvan Săvescu

Înainte de Gala de Premiere a Chitila Film Fest 2015, programată duminicp, artista Narcisa Suciu va susține un concert special pentru public.

Citește AICI programul festivalului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel