EXCLUSIV  Ferdinand I, umbrit de Regina Maria. Alin Ciupală, istoric: S-a impus de la bun început

Bianca Ştefan / 18 aug 2018 / 14:31 Salveaza PDF Comentarii
Regele Ferdinand I și Regina Maria
Descriere foto: Regele Ferdinand I și Regina Maria

Statura Regelui Ferdinand I a fost umbrită de statura Reginei Maria, care a avut un rol istoric mai ales în Conferința de Pace de la Paris.

Istoricul Alin Ciupală este de părere că statura Regelui Ferdinand I a fost umbrită de statura Reginei Maria, care a avut un rol istoric mai ales în Conferința de Pace de la Paris, conferință ce pune capăt Primului Război Mondial.

''Ideea realității Regelui Ferdinand trebuie să o subliniem cu atât mai mult cu cât, în posteritate, din păcate, statutura Regelui Ferdinand I este cumva obnubilată de statura Reginei Maria, care a reușit să se impună de la bun început ca o figură de prim ordin, indiferent că vorbim de deciziile politice, de susținere a efortului de război sau de contribuția deosebită a Reginei Maria în timpul Conferinței de Pace de la Paris, care pune capăt războiul și încearcă să creioneze o nouă ordine mondială post război.

Vizita Reginei Maria în America este ceva mai târziu și este o prelungire a tot ceea ce înțelegem prin spațiul public. '', a povestit istoricul Alin Ciupală la DCNews.

 Vezi răspunsul integral AICI

Citește și: Ferdinand cel loial. Alin Ciupală: A suportat răzbunarea lui Wilhelm al II-lea


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24