EXCLUSIV  Ferdinand cel loial. Alin Ciupală: A suportat răzbunarea lui Wilhelm al II-lea

Steagul României
Steagul României

Regele Ferdinand rămâne în istoria românilor drept "cel loial", graţie determinării cu care a decis să rămână loial României. 

Istoricul Alin Ciupală a vorbit, în cadrul unui interviu acordat DC News, despre faptul că regele Ferdinand a fost loial României, chiar dacă a avut de suferit de pe urma acestei determinări, suportând răzbunarea împăratului Wilhelm al II-lea. 

"Regele Ferdinand, într-adevăr, a fost loial românilor. Trebuie să spunem cu foarte multă putere: regele Ferdinand a trecut printr-o perioadă dramatică a vieţii sale, pentru că este pus într-o situaţie deosebit de tensionată. Pe de o parte este regele românilor şi trebuie să rămână în fruntea românilor şi în fruntea armatei României pentru a-şi face datoria, ceea ce Ferdinand a făcut,  dar, pe de altă parte, el este şi un Hohenzollern.

Şi va avea de suportat răzbunarea împăratucare este şeful Casei de Hohenzollern. Noi vorbim mai puţin de faptul că Wilhelm al II-lea în va şterge pe Ferdinand din registrul Casei de Hohenzollern, decizie care a rămas în posteritate pentru că, prăbuşindu-se imperiul german, nimeni nu a mai putut reveni la această decizie. […] De asemenea, Ferdinand care a fost, ca unchiul său, Carol I, un catolic practicant este excomunicat de papă, ceea ce, pentru un catolic, reprezintă pedeapsa supremă", a declarat istoricul Alin Ciupală.

Urmăreşte, aici, declaraţiile istoricului Alin Ciupală:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel