EXCLUSIV  Ferdinand cel loial. Alin Ciupală: A suportat răzbunarea lui Wilhelm al II-lea

Mihai Ciobanu / 18 aug 2018 / 13:00 Salveaza PDF Comentarii
Steagul României
Descriere foto: Steagul României

Regele Ferdinand rămâne în istoria românilor drept "cel loial", graţie determinării cu care a decis să rămână loial României. 

Istoricul Alin Ciupală a vorbit, în cadrul unui interviu acordat DC News, despre faptul că regele Ferdinand a fost loial României, chiar dacă a avut de suferit de pe urma acestei determinări, suportând răzbunarea împăratului Wilhelm al II-lea. 

"Regele Ferdinand, într-adevăr, a fost loial românilor. Trebuie să spunem cu foarte multă putere: regele Ferdinand a trecut printr-o perioadă dramatică a vieţii sale, pentru că este pus într-o situaţie deosebit de tensionată. Pe de o parte este regele românilor şi trebuie să rămână în fruntea românilor şi în fruntea armatei României pentru a-şi face datoria, ceea ce Ferdinand a făcut,  dar, pe de altă parte, el este şi un Hohenzollern.

Şi va avea de suportat răzbunarea împăratucare este şeful Casei de Hohenzollern. Noi vorbim mai puţin de faptul că Wilhelm al II-lea în va şterge pe Ferdinand din registrul Casei de Hohenzollern, decizie care a rămas în posteritate pentru că, prăbuşindu-se imperiul german, nimeni nu a mai putut reveni la această decizie. […] De asemenea, Ferdinand care a fost, ca unchiul său, Carol I, un catolic practicant este excomunicat de papă, ceea ce, pentru un catolic, reprezintă pedeapsa supremă", a declarat istoricul Alin Ciupală.

Urmăreşte, aici, declaraţiile istoricului Alin Ciupală:


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24