Explozii puternice în centrul orașului Odesa, după un bombardament cu rachete. Update: Nu există victime

Odesa, lovită de rachete după ce Rusia a marcat Ziua Victoriei Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Odesa, lovită de rachete după ce Rusia a marcat Ziua Victoriei Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

În această dimineață au apărut mai multe rapoarte despre explozii puternice în portul Odesa, din sudul Ucrainei.

Update:

Atacul cu rachete de duminică dimineaţa asupra unei rafinării din oraşul ucrainean Odesa, în sudul ţării, nu a făcut victime, a informat colonelul Vladislav Nazarov, de la Comandamentul Operativ Sud al armatei Ucrainei, transmite EFE.

Într-o înregistrare video difuzată pe canalul oficial Telegram al Primăriei din Odesa, Nazarov a menţionat că atacul s-a produs asupra unei "infrastructuri critice" din oraş.

"Rusia a început cu un atac cu rachete. Regiunea Odesa s-a aflat printre principalele ţinte. Duşmanul a continuat practica sa josnică de atacuri împotriva infrastructurii critice. Fumul era vizibil în unele zone ale oraşului. Toate sistemele şi structurile relevante funcţionează... Nu s-au înregistrat victime", a declarat Nazarov.

Știre inițială:

Fum a fost văzut în orașul Odesa de pe coasta Mării Negre, duminică dimineață, a spus un martor Reuters.

Corespondentul Washington Post Isabelle Khurshudyan, care se află în Odesa, a postat pe Twitter:

„Explozii puternice în centrul orașului Odesa, chiar acum. Ferestrele camerei mele de hotel pur și simplu s-au zdruncinat. Nu este clar ce a fost asta”, a spus ea..

Serhiy Bratchuk, un purtător de cuvânt al administrației militare regionale din Odesa, a cerut locuitorilor orașului să rămână în adăposturi.

"Vom birui. Iadul pentru dușmani!" a scris el într-o postare pe Facebook, conform BBC.

O rafinărie, atacată cu rachete

Mai multe rachete au lovit duminică dimineaţa o rafinărie în oraşul ucrainean Odesa, ale cărei depozite de combustibil sunt în flăcări şi deocamdată nu se ştie dacă atacul s-a soldat cu victime, transmite EFE.

Potrivit sursei citate, rachetele au lovit la ora locală 06:00 această infrastructură situată în nordul oraşului, lângă port, unde ajunge un oleoduct din Rusia.

Pe contul său de Telegram, primăria oraşului se limitează deocamdată să informeze că "Odesa a fost atacată din aer", că "unele rachete au fost doborâte de apărarea aeriană" şi că "s-au raportat incendii în unele zone".

Exploziile (cel puţin şase de diverse intensităţi) s-au resimţit la kilometri distanţă, iar de la complexul lovit se ridicau trei coloane de fum care putea fi văzute din tot oraşul.

Pompierii se află la locul exploziei în încercarea de a controla incendiile provocate de rachete, care au cuprins mai multe depozite de combustibil unde, din când în când, se produc explozii, deoarece conţinutul ia foc.

Duminică dimineaţa au sunat alarmele antiaeriene în Odesa în trei rânduri, scrie Agerpres.

Polonia acuză Germania și Franța că sunt prea favorabile Rusiei

Vicepremierul polonez Jaroslaw Kaczynski, considerat omul forte al puterii de la Varşovia, a acuzat Franţa şi Germania că sunt prea apropiate de Rusia în contextul războiului din Ucraina, scrie AFP.

"Germania, ca şi Franţa, are o simpatie foarte puternică pentru Moscova", a criticat liderul partidului naţionalist-populist PiS la putere în Polonia, într-un interviu publicat duminică de cotidianul german Die Welt.

Jaroslaw Kaczynski şi-a rezervat cele mai ascuţite săgeţi în direcţia Berlinului.

"Ani de zile, guvernul german nu a vrut să vadă ce face Rusia sub conducerea lui (Vladimir) Putin, iar astăzi se vede rezultatul", a spus el (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel