Explozie a prețurilor pentru biletele de avion, în Rusia: Cel mai ieftin bilet până la Erevan - 3.000 de euro. Locul într-un avion privat - cel puțin 28.000 de euro

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Cererea de locuri pentru avioanele private a crescut la Moscova, după ce Vladimir Putin a ordonat prima mobilizare de după cel de-al Doilea Război Mondial, iar rușii bogați caută o cale de ieșire din țară, pe fondul unor speculații conform cărora autoritățile intenționează să instaureze legea marțială.

Majoritatea pasagerilor se îndreaptă către Armenia, Turcia și Azerbaidjan, țări care permit rușilor intrarea fără viză. Ei plătesc între 20.000 și 25.000 de lire sterline pentru un loc într-un avion privat, în timp ce prețul pentru închirierea unui avion cu opt locuri variază între 80.000 și 140.000 de lire sterline, ceea ce este de multe ori mai scump decât tariful normal, transmite The Guardian.

„Situația este absolut nebună în acest moment”, a spus Yevgeny Bikov, directorul companiei Your Charter. „Obișnuiam să primim 50 de cereri pe zi; acum primim în jur de 5.000.”

Decizia Kremlinului de a anunța o mobilizare parțială a dus la o grabă, în rândul bărbaților cu vârstă militară, de a părăsi țara, ceea ce a declanșat un nou exod de forță de muncă, probabil fără precedent, într-un timp atât de scurt. La punctele de trecere ale frontierei din Rusia s-au format cozi kilometrice, în timp ce majoritatea biletelor de avion comerciale s-au epuizat în zilele precedente.

Bikov a spus că firma sa a început să închirieze avioane comerciale mai mari în efortul de a satisface cererea și de a reduce prețurile. „Dar pur și simplu nu putem găsi suficiente locuri pentru toată lumea”, a spus el, adăugând că cel mai ieftin loc într-un avion comercial închiriat către Erevan are un preț de aproximativ 200.000 de ruble (3.000 de lire sterline).

FlightWay, care oferă zboruri private, a declarat că se confruntă cu o creștere a cererilor de zboruri dus-întors către Armenia, Turcia, Kazahstan și Dubai. „Cererea a crescut de 50 de ori”, a spus Eduard Simonov, șeful companiei.

El a spus că disponibilitatea avioanelor pentru închiriere a fost sever limitată după ce UE și Marea Britanie au introdus sancțiuni împotriva Rusiei, la scurt timp după începutul conflictului, care interziceau închirierea sau asigurarea aeronavelor pentru utilizare în Rusia.

„Toate firmele europene de avioane private au părăsit piața. Există mai multă cerere decât ofertă acum, iar prețurile au luat-o razna, comparativ cu acum șase luni”, a spus Simonov.

Și firmele private caută modalități prin care să își scoată angajații din țară. Potrivit publicației ruse de afaceri Kommersant, o companie de design de jocuri video din Moscova a închiriat un zbor întreg pentru a-și scoate angajații din Rusia.

„Avem o bază complet nouă de clienți, companii și oameni care nu au zburat niciodată cu un avion privat”, a spus Simonov. „Sunt mulți care și-au cheltuit până și ultimele economii ca să scape.”

Lovitură pentru rușii care vor să părăsească țara. Turkish Airlines nu suplimentează numărul de zboruri

Turkish Airlines a anunțat că nu va suplimenta zborurile către Rusia, după anunțul lui Putin de mobilizare parțială  a circa 300.000 de rezerviști.

Turkish Airlines a decis că nu reînceapă cursele către patru orașe mari, inclusiv Ekaterinburg, unde au avut loc mari proteste față de regimul Putin, și Soci, stațiunea favorită a președintelui Rusiei.

Suspendarea zborurilor va rămâne în vigoare până la finalul anului. Avioane turcești încă zboară de la Moscova și Sankt Petersburg, printre altele, potrivit timpul.md.

Bărbații ruși stau cu miile la cozi la aeroporturi ca să încerce să scape de încorporare. Cei care își permit, au ajuns să închiziere avioane private.

Un zbor doar dus costă 30.000 de dolari. Prețul pentru închirierea unui avion cu opt locuri variază între 90.000 și 160.000 de euro – mult mai scump decât tariful normal.

După ce Putin a anunțat la 21 septembrie, mobilizarea parțială a rezerviștilor, companiilor aeriene ruse li s-a ordonat să interzică vânzarea de bilete bărbaților cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel