Exerciţii NATO din Marea Neagră, urmărite ATENT de Rusia

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Guvernul de la Moscova a anunţat că va urmări cu mare atenţie exerciţiile militare ale NATO în Marea Neagră. 

"Ministerul Apărării din Federaţia Rusă va urmări cu atenţie pregătirile şi desfăşurarea exerciţiului ucraineano-american Sea Breeze, la care vor participa statele NATO, şi, în caz de necesitate, va reacţiona în mod corespunzător în funcţie de evoluţii, pentru a garanta securitatea militară a Rusiei", a declarat miercuri generalul Igor Konaşenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării de la Moscova, citat de agenţia Tass.

"La aceste exerciţii vor participa 4.000 de militari, 40 de nave de atac, alte nave militare şi ambarcaţiuni auxiliare, 30 de aeronave şi 100 de vehicule motorizate şi blidate. Exerciţiile se derulează pe fondul acuzaţiilor constante ale ţărilor occidentale privind presupusele eforturi ale Rusiei de consolidare a capabilităţilor militare în zona frontierelor", a subliniat oficialul rus.

La Exerciţiul militar "Sea Breeze 2021" ("Briza Mării 2021"), organizat de Statele Unite şi Ucraina, urmează să participe militari din zeci de state membre NATO, în perioada 28 iunie - 10 iulie. Manevrele militare NATO vor avea loc în contextul tensiunilor cu Rusia, acuzată că a mobilizat efective militare în apropierea frontierelor Ucrainei, scrie Mediafax.

Rusia, avertisment pentru NATO legat de Oceanul Arctic 

În urmă cu doar câteva săptămâni, Rusia a avertizat Alianța Nord-Atlantică să evite activităţile militare în zona Oceanului Arctic, considerată de Moscova zonă de influenţă pentru apărarea țării. „Sunt zonele noastre, teritoriile noastre, noi răspundem”, a subliniat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

Președintele rus Vladimir Putin consideră prezența trupelor ruse în Arctica o parte „absolut necesară” a dezvoltării militare a țării, susținea purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

„Zona arctică este o regiune foarte importantă a Federației Ruse, care se aplică atât granițelor noastre, cât și zonei noastre economice speciale. Potențialul economic crește de la an la an, știți că există planuri generale de dezvoltare națională în Arctica, iar toate acestea sunt implementate în mod consecvent", spunea Dimitri Peskov, în luna martie.

Lună trecută administraţia Biden a cerut reducerea activităţilor militare în regiunea Oceanului Arctic şi a criticat atitudinea Rusiei, potrivit Publika.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel