Europarlamentar, către România: Suntem în stare să ne trezim la realitate?

Parlament European
Parlament European

Premierii ţărilor membre ale Grupului de la Vişegrad au anunțat că l-au autorizat pe premierul slovac, Robert Fico, să discute, săptămâna viitoare, cu preşedintele CE, Jean-Claude Juncker, despre numeroasele reclamaţii legate de calitatea inferioară a produselor alimentare distribuite de companii occidentale în această parte de Europă, defavorizată vizibil într-un domeniu vital pentru consumatori. 

Premierul slovac a declarat că locuitorii din statele membre ale Grupului se simt ”cetăţeni de categoria a doua” din cauza ”calităţii duble a produselor”, care contribuie la răspândirea neîncrederii în Uniunea Europeană.

Prim-ministrul ceh, Bohuslav Sobotka, a cerut, la rândul său, schimbarea regulilor la nivel european, iar șefa guvernului polonez, Beata Szidlo, a anunțat că Grupul de la Vişegrad va începe negocieri cu privire la angajaţii aflaţi în misiuni în străinătate.

Europarlamentara Maria Grapini a reacționat, în repetate ocazii oficiale, în PE, pe acest subiect, prin declarații acide și directe, România fiind una dintre țările despre a cărei piață se bănuie că este invadată de falsuri.

Reacție virulentă a Mariei Grapini

Astăzi, după anunțarea reacției celor patru state est-europene, europarlamentarul PPU-sl și-a reiterat nemulțumirea ce-i vizează direct și pe oficialii români: ”Grupul de la Vișegrad bate cu pumnul în masă, în privința standardelor duble la produsele alimentare. România, unde e, ce face, tace? Știm cu toții că suntem o țară măcinată de conflicte politice interne, inimaginabile pentru democrațiile sănătoase, văd că pe unii ziariști îi preocupă exclusiv can-can-urile mediatice, totuși suntem în stare să ne trezim la realitate? Vecinii noștri sar și își apără cetățenii, vehement și pertinent! Mâncăm prost și acceptăm dubla măsură. De ce? Consumatorii trebuie să fie pe primul plan, oricând, și în pline crize politice, și pe timp de liniște!”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel