EURO 2016. Mircea Badea, sfaturi pentru "tricolori" înainte de România - Elveția

România și Elveția se vor înfrunta miercuri 15 iunie, pe stadionul Parc des Princes din Paris, de la ora 19,00, în cadrul EURO 2016. Mircea Badea a opinat, în ediția de marți seară a emisiunii "În gura presei", de al Antena 3, cum ar trebui să abordeze "tricolorii" meciul de diseară.

Mircea Badea, care a recunoscut în nenumărate rânduri că nu este un fan al fotbalului, uimit de jocul Naționalei în meciul de debut al EURO 2016 împotriva Franței, susține că abia așteaptă să urmărească și partida România - Elveția. Mai mult chiar, Mircea Badea oferă și câteva sfaturi pentru elevii lui Anghel Iordănescu. 

"Tricolorii trebuie să se ducă relaxați, concentrați, dar nu crispați. Elveția este o echipă de bătut. Dacă joacă România cum a jucat cu Franța, îi spargem. Îi ascultă cu urechea pe elvețieni. În primul rând că ăia sunt neutri. Lor le place cel mai mult mijlocul terenului și nu se pot decide ce poartă să aleagă, că ei sunt mereu la mijloc. Tricolorii nu trebuie să se crispeze, să se încordeze, să se schimonosească  să joace cu bucurie, cum a zis Al Pacino, în filmul Any given Sunday, care era tot cu fotbal, dar american: Bă, când intri pe teren, să intri ca și cum te joci la tine în cartier și aștepți să te cheme mama ta la masă seara. Așa i-a zis. Exact așa. Superbă descriere", a explicat Mircea Badea.

Citește și: Radu Tudor: Liviu Dragnea i-a dat o lecție lui Victor Ponta

De asemenea, Mircea Badea crede că "tricolorii" vor fi cei care deschid scorul și își dorește ca ei să nu abordeze ulterior partida "românește".

"Dacă și cred că e foarte posibil, tricolorii deschid scorul, să nu se retragă pe sistemul "am dat un gol, acum ne retragem în apărare". De exemplu, ei nu au jucat deloc specific românește cu Franța. Mie mi s-a părut că au jucat foarte bine meciul cu Franța. Deja am reevalauat fotbalul. Vreau să mă uit și la meciul cu Elvețeia  Faptul că nu au jucat românește vineri, mă face să sper că nu vor juca românește nici miercuri. Cum se joacă românește: dacă ai dat gol, după aceea bagi autocarul în poartă și stai să nu vină mingile. Nu, ai dat un gol, mai dă unul, mai e loc. Dacă poți să dai 17 goluri, dă 17 goluri", a subliniat Mircea Badea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel