Eugen Teodorovici a predat simbolul Președinției Consiliului UE

Mihai Ciobanu / 14 iun 2019 / 16:43 Salveaza PDF Comentarii
Sursa: Facebook Eugen Teodorovici
Descriere foto: Sursa: Facebook Eugen Teodorovici

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a predat omologului său finlandez, Mika Lintilä, simbolul Președinției Consiliului UE în domeniul economic și financiar. 

"Mika, permite-mi să-ți înmânez simbolul Președinției Ecofin: clopoțelul - care acum trece la Finlanda. Sperăm că realizările din primele șase luni ale trioului nostru pentru care am muncit din greu și cu entuziasm vor fi baza progresului în activitatea noastră din următoarele șase luni. De-a lungul mandatului meu ca președinte al ECOFIN, nu am renunțat niciodată la valorile mele și am luptat neîncetat pentru coeziune și pentru o dezvoltare echilibrată a Uniunii în întregul ei.

Am fost plăcut surprins să aflu că Jean Sibelius, faimosul compozitor finlandez, obișnuia să spună: 'Nu acordați atenție criticilor, niciunui critic nu i s-a ridicat vreodată o statuie!' Îmi cer scuze dacă uneori v-am adus prea insistent la cunoștință probleme care sunt semnificative, însă specifice celei de-a doua jumătăți estice a inimii noastre europene. Sunt convins că Președinția finlandeză va fi una reușită. Vă urez succes în cele șase luni și doresc să vă asigur de întregul nostru sprijin!”


Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24