Estonia a CAPTURAT doi spioni ruși

Serviciul estonian de securitate internă (KaPo) a anunţat joi în raportul său anual că doi spioni care acţionau pentru Rusia au fost închişi, relatează AFP.

"Suspectat de conspiraţie cu un stat străin" şi că "a lucrat pentru GRU (serviciul rus de informaţii militare) pentru a strânge informaţii asupra activelor esenţiale pentru securitatea naţională şi afacerile statului", Ilia Tikhanovski a fost arestat la 10 decembrie, potrivit raportului KaPo. 

Cetăţean eston, lucrând în domeniul informatic, el a fost condamnat la 3 aprilie la patru ani de închisoare. 

Au fost recrutați 

În octombrie, un tribunal eston l-a condamnat la trei ani de închisoare pe Albert Provornikov, având dublă cetăţenie estonă şi rusă, vinovat că a acţionat pentru FSB (fostul KGB rus). 

"FSB l-a recrutat pe Provornikov pentru a strânge informaţii despre posturile de poliţie şi a pază de frontierei" din sudul ţării, a scris KaPo. 

Țările baltice, îngrijorate de Rusia 

Estonia, la fel ca vecinii săi baltici Letonia şi Lituania, toate foste republici sovietice devenite membre ale UE şi NATO, este foarte îngrijorată de politica agresivă a Moscovei. 

Anul trecut, NATO a desfăşurat patru batalioane multinaţionale în cele trei republici baltice şi în Polonia ca un declanşator de alertă contra unei eventuale acţiuni hazardate a Rusiei, în timp ce armata americană a trimis sisteme antirachetă Patriot în Lituania în cadrul unor exerciţii militare, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel